AGD’li gençler, İsveç’te Kur’an’ın yakılmasına reaksiyon gösterdi

AGD’li çoluk çocuk, İsveç’te Kur’an’ın yakılmasına aksülamel gösterdi

KIRŞEHİR – Anadolu Gençlik Derneği Kırşehir Şubesi (AGD), ‘Kur’an’ın İzinde Yürüyoruz’ adlı yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirerek İsveç’te yaşanan Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayını ihtarname etti.

Kırşehir’bile Sanayi Camii’nde akşam namazı çıkışı toplanan AGD üyeleri Cacabey Meydanına kadar slogan atarak yürüdü. Sarih matbuat açıklaması işleyen ekip ‘İslam ve Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı affetmeyeceklerini vurguladı. AGD Kırşehir Şubesi namına matbuat açıklamasını okuyan Hüseyin Aslan, İslam’ın birlik insanlığın devlet ve selameti amacıyla insanlara hitap ettiğini belirterek Kur’an yakma provokasyonunun insanlığın huzurunu ve aynı arada emanet kültürünü maksat aldığını tabir etti. Arslan, ” Cenabıhak’ın nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar namına mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız kabilinden, insanların huzuru için ayrımsız okus pokus ortaya koyan İslam’a uzanan elleri kırmasını bile biliriz” dedi.

İnsanların huzurunu fena odaklarının bozduğunu aktaran Arslan, “İslam tam insanlığın saadet ve selameti üzere insanlara hitap etmektedir. İslam düşmanlığı yapan kötü odakları, insanlığın huzurunu, ayrımsız arada dirilik kültürünü misyon almaktadır. Kur’an; insanlara iletilen canlı tıpkı hitaptır. Kur’an düşünenlere, aklını kullanabilenlere ithaf edilmiş tıpkı kitaptır. Kur’an uyuşuk bedenleri hareketlendiren, insanlığa yadırgatıcı içtihat kazandıran ilahi bire bir nimettir. Kur’an uğruna en altın şeylerin feda edileceği, ayrıca uğrunda ölünebileceği ilahi mesajlar manzumesidir. Efendimiz (s.a.v.) bire bir dönem ashabına ilahi kelamın ayar ve kıymetini tedris namına şöyle ayrımsız hezel söyler: Siktirici Allah bu pusula ile bazen toplulukları yüceltir, bazılarını ise alçaltır. Yücelten dahi, alçaltan dahi Tanrı’tır ve Kur’an’bile peyda belirtmiştir. Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna müsaade verenleri kınıyoruz.”

Share: