Serencam zaman haberleri | Üniversite öğrencileri Amasra’daki maden şehitleri için dua etti

Üniversite öğrencileri Amasra’daki eroin şehitleri amacıyla yakarış etti

ZONGULDAK – Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Alaplı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü aracılığıyla eroin ocağında çalışan işçiler, Amasra’daki grizu patlamasında hayatını kaybeden 41 beyaz zehir işçisi için 41 KYK öğrencileri hazır bulunduğu alanda Alaplı İlçe Müftüsü Aydınlık Bostancı yoluyla dua edildi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 41 Eroin işçisi amacıyla Alaplı’da, Eşkal Cami önünde Cuma öncesinde Kuran-ı Verimli okutuldu. Alaplı Toyluk ve Spor İlçe Müdürlüğüne sınırlı başlarında madencilerin kullandığı yardımcı antet ile gelen 41 KYK Öğrencileri hazır bulunduğu, Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı Toyluk ve Spor İlçe Müdürü Yengi Fert, ile Dürüst Fırka yöneticileri ile vatandaşlar, Alaplı Tarz Cami önünde toplanıp yaşamını yitiren işçiler üzere İlçe Müftüsü Okumuş Bostancı yakarış etti.

Alaplı Minval Cami önünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, “Bugün hala milletimizin üzerinde acısı devam eden 41 eroin işçimiz martir ergin bizler için şehir için mesai sarfiyat etmiş bu değerli kardeşlerimizi istinkâf etmek ile rahmetle adlandırmak için benzeri arada bu mukaddes günde bulunuyoruz. bu günde Alaplı Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğü yoluyla bizleri bir araya getirdiği bu projesinde kendilerini kutluyorum. Ilkin hep Madenci kardeşlerimize şehitlerimizi istinkâf etmek ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Konuşmanın peşi sıra, Alaplı Müftüsü Kültürlü Bostancı aracılığıyla yakarış sonrası Cuma Namazı namazına geçildi.

Share: