SELIM Fırka Sözcüsü Çelik’ten altılı ganyan masanın sistem önerisine reaksiyon

AK Fırka Sözcüsü Ömer Polat, altılı masanın dizge önerisine ilgili, “Bu vesayetin bakir tıpkısı güncellemesidir, yani vasilik 2-0’dır. Burada ortaya çıkan madde rastgele şekilde güçlendirmiş saylav sistem ya da ayrımsız cümle değil” dedi.

YANLIŞSIZ Fırka Sözcüsü Ömer Polat, SELIM Fırka Genel Merkezi’nde gündeme dayalı açıklamalarda bulundu. Ati Partisi Umumi Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı herkes önerisine reaksiyon gösteren Polat, “Bu vesayetin yeni tıpkı güncellemesidir, yani vesayet 2-0’dır. Burada ortaya çıkan özdek seçkin şekilde güçlendirmiş vekil herkes ya birlikte ayrımsız herkes değil. Elan geçmiş birlikte söylemiştim, önerdikleri müşabih, yani bire bir intikal döneminden sonradan önerdikleri mümasil Türkiye’bile bozuk rahatsızlıkları, bozuk sıkıntıları baştan gündeme getirecek haddinden fazla iri tuzaklar taşımaktadır. Demincek biz altılı ganyan masa namına burada izin vermedikçe namzet gösterilecek cumhur reisi adayının karar alamayacağını söylemeleri, esasında altılı ganyan masadaki dizge buna katılıyor mu katılmıyor mu bilmiyoruz. Haddizatında latif tıpkısı cumhurbaşkanı değil, altılı masa aracılığıyla atanmış bire bir cumhurbaşkanı istedikleri ortaya çıkıyor. Bittabi şurası üstelik kabul etmek gerekiyor, dizge bunu biliyor yani altı yaşama ayrımsız konuda anlaşacak. Söz Gelişi ayrımsız antant üstüne masanın tıpkısı tarafı sözleşmeden yanayım diyor, gayrı tarafı karşıyım diyor. Özelleştirme üstüne masanın ayrımsız tarafı özelleştirmeden yanayım diyor, değişik kısmı özelleştirmeyi cesamet varlıklarının satılması yerine görüyor. Suriye politikasında bire bir kısmı akıllıcasına yapıldı diyor, tıpkı kısmı kusurlu yapıldı diyor. Demin bu kadar münhal ve açık balaban siyasal yarıklar varken tutup bire bir bile altılı ganyan masadakilerin onayı olmadan reisicumhur hareket edemeyecek gitmek, Türkiye’nin siyasi sistemini ve demokratik sistemini felç etmek demektir. Kılıçdaroğlu bir açıklamasında ‘Türkiye’yi siyasa üstü kadrolarla yöneteceğim’ demişti. ‘Türkiye’dahi çarkıt vasilik türlerini çokça daha bed aynı biçimde izansız getirir’ diyor. Demincek aynısının analog benzeri şekilde ortaya koymaya çalışıldığını görüyoruz” diye konuştu.

Bu önerinin vasilik güncellemesinden eksantrik benzeri özdek olmadığının altını çizen Polat, “Gelinen tablo şudur: Türkiye üzere önerilen bütün aynı mebus cümle falan değildir. Bu altılı ganyan masa koca reislik sistemidir. ‘Bunun üzere milletten benzeri müsaade münfail mı? Bu kadar toplantının neticesinde herhangi bir milli iradenin onayı münfail mı?’ Bu soru doğrusu çokça nazik bire bir şekilde açıkta durmaktadır. Ortaya sâdır bu yapının seçkin altılı ganyan masanın politik faaliyetlerini destekleyenler aracılığıyla bile saçma bulunduğunu, gelişigüzel şekilde ülke yönetimine bir katkı sağlamayacak tamamen kül bilakis böyle ayrımsız husus hayata geçmesi mümkün değil amma bu haliyle mutluluk yönetimini katre etmeye namzet benzeri yaklaşım olduğu kemiksiz aynı şekilde görülmektedir. Nedeniyle bu tıpkı vesayet güncellemesinden bambaşka benzeri öz değildir. Bu kadar zamandır konuşulan güçlendirilmiş mebus dizge önerisinde hem cumhurbaşkanı umum vasıtasıyla seçilsin hem başbakan halk marifetiyle seçilsin gibisinden tıpkısı yöntemin ülkeyi felç edeceğini söylemiştik. Özellikle demincek altılı ganyan masanın öz kafalarındaki atanmış cumhurbaşkanının bu altı kişiye sormadan hareket edemeyeceği şeklindeki tıpkısı şeyle şimdiden esasta adayı belirlendiği takdirde etkisiz öge yerine ilan etmiş oluyorlar. Bu çerçevede bunun akıbet aşama tehlikeli olduğunu, herhangi bir siyasi kültüre dayanmadığını, politika dışı ayrımsız husus olduğunu, çünkü doğrusu politika üstü lafı geldiğinde derakap ardı sıra siyasa dışı dirimlik ve demokrasimizi tamamen katre edecek tıpkısı politik girişim olduğunu tercüman olmak istiyorum. Bu kadar ahit tartıştıktan sonradan ortaya sâdır özdek ayrımsız saylav tümce değildir. Ortada tıpkı kuvvetler ayrılığı de yoktur. Teşri da altılı masa olmuştur, yürütme de altılı ganyan masa olmuştur, şiddet de altılı ganyan masa olmuştur. Bu şekilde müşabih ortaya çıkmıştır” açıklamasında bulundu. – ANKARA

Share: