BBP lideri Destici: “(Kılıçdaroğlu’nun) Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda endişe duymadıklarını rapor etmesi parçalanmamış aynı ironidir”

BBP lideri Destici: “(Kılıçdaroğlu’nun) Dokunulmazlıkların kaldırılması üzerine bulut duymadıklarını tabir etmesi tam benzeri ironidir”

ANKARA – Iri Bağlantı Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Umumi Asamble gündemine milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının getirilmesini söylediler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kadro toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması üzerine hiçbir sayrılık ve bulut duymadıklarını tabir etmesi birlikte bilcümle tıpkı ironidir” dedi.

BBP Umumi Başkanı Destici, partisinin umumi model binasında basın açıklaması yaptı. Destici’nin gündeminde CHP ve İYİ Öğür’nin başörtü düzenlemesi için termin talebine damarlı karşılık vermesi ve El Erki ve Hamle Partisi’nin Umumi Başkanı Büyük Babacan’ın Anayasa’nın 66. maddesi ile ilişik çıkışı kayran aldı. Başörtüsü meselesinin bibi gündemde düzlük aldığını belirten Destici, “Kadınlarımızın akide ve us özgürlükleri ile eğitim bilimi ve iş haklarının anayasal garanti altına alınması ve ailenin korunmasına yönelik anayasa değişikliği teklifi, milletimizin ve siyasi partilerimizin gündeminde yerini korumaya bitmeme ediyor” diyerek konuştu.

“HDP’nin yasal benzeri siyasal parti olmadığına inanıyorum”

CHP, İYİ Öğür ve HDP’nin AK Parti’nin kanunuesasi değişikliği çalışmalarına ilişik termin talebine ret yanıtı vermesi ile ait açıklamalarda bulunan Destici, “HDP’nin cevabıyla ilişkin her kıymetlendirme yapmıyorum. Zira HDP’nin legal benzeri siyasal parti olmadığına inanıyorum ve HDP’nin herhangi bir konuda kişi başlarına değişmeyen veremediklerini biliyoruz. Zımnında birlikte o yapının benzeri siyasi parti yerine muhatap alınmasını doğru bulmuyoruz. Zira yıldırı örgütünün partisi olamaz, buna izin edilmemelidir ve muhatap de alınmamalıdır” dedi.

“Dokunulmazlıkların kaldırılması üstüne tek maraz ve endişe duymadıklarını rapor etmesi da eksiksiz ayrımsız ironidir”

Destici, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması üstüne CHP ve İYİ Parti’nin musahabe talebini reddetmelerine da değinerek sözlerine şöyle devam etti:

“Umumi Asamble gündemine milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının getirilmesini söylediler. CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kadro toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda hiçbir maraza ve endişe duymadıklarını rapor etmesi dahi bütün ayrımsız ironidir. Benzeri taraftan diyeceksin kim biz dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız, bundan dert duymuyoruz, öteki taraftan dahi tıpkısı milletvekilinizle ilişkin dokunulmazlık fezlekesi Meclise gelince YANLIŞSIZ Fırka’nin konuşma talebini reddedeceksiniz. Henüz geçmiş bile bu görüşmelerin mefret bir problemin çözülmesinin birlikte, Mecliste olta edilen mecmu siyasal partiler amacıyla ayrıca ayrımsız samimilik testi işlevi göreceğini anlatım etmiştim. Gelişigüzel özdek milletimizin gözlerinin önünde yaşanmaktadır. Biz bile sürecin takipçisi olup, ulama vermeye bitmeme edeceğiz. Temel değişikliğiyle mail tarihimizin sıkılma sayfalarından birinin daha açılmamak için kapatılmasını Mecliste sizlerle, vatandaşlarımızla ahali oylamasında göstereceklerdir diye niteleyerek inanıyorum.”

“Kavim unutmaz, çağ affetmez”

Mürtefi Babacan’ın Temel’nın 66. maddesindeki “Türk” ifadesinin yeniden ele alınması gerektiği sözlerini değerlendiren Destici, “Türk devletine yurttaşlık bağı ile mecbur olan sistem Türk’tür cümlesinden rahatsız olduğunu söylemiş. Ayrımsız ifadeler bu konuşmanın öncesinde ve sonrasında partisinin yöneticileri aracılığıyla da dile getirilmiş. Kavim unutmaz, çağ affetmez. Aynı emanet Taksim ve Karkamış’ta içlerinde eş, çocuk ve bebeklerin bile şehit olduğu saldırılar sonrasında PKK yerine, Cumhuriyet tarihinin terörle savaş, tabii afetlere müdahale konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu suçlamış” ifadelerini kullandı.

“Terörü KUL ile iş birliği yaparak bulunmayan edeceklerini söylüyor”

Destici, Şanlı Babacan’ın ABD ile birlikte terörü desteklediğini anlatım ederek, “Saldırılardan sonra herkesi HDP’ye cebin yapılacak değme cins hürmetsizlik, gelecek rapor, terörize ika ve her türlü düşmanlaştırma, o partiye görüş veren 5-6 milyon vatandaşımızı rencide ayar diyerek uyarmış. 80 milyonu düşünmüyor, 5-6 milyonu düşünüyor. Devleti, devletin cumhurbaşkanını, bakanını düşünmüyor, HDP’yi, PKK’nın partisini incitmemeyi düşünüyor. Amerika Bir Devletleri’ni kastederek terörü fakat ABD ile teşrikimesai yaparak namevcut edeceklerini söylüyor. PKK’yı ÇAKER’nin kurduğu kurulun beslediğini sokaktaki vatandaş biliyor. Şu anda filhakika Irak, Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde onu desteklediğini tam dünya biliyor” dedi.

(EYL-BC-CC-Y)

Share: