Sebep Kayaç: Şu Anda 516 Bin 974 Uzman Öğretmenimiz, 66 Bin 679 birlikte Başöğretmenimiz Var. Benzeri İşi Yapacaklar Amma Tıpkısı Maaşı Almayacaklar

CHP Ankara Milletvekili Sebep Kayaç, sonuçları zaman açıklanan bilirkişi muallimlik ve başmuallimlik sınavlarına ait, “Şu anda 516 bin 974 uzman öğretmenimiz, 66 bin 679 birlikte başöğretmenimiz var. Bunlar hepsi bire bir işi yapacaklar. Ayrımsız işi yapacaklar amma bir maaşı almayacaklar. CHP adına bizim çağrımız şuydu; fiyat işe fiyat ücret. Uzmanlık, başöğretmenlik tartışması yapılamaz. Bu, sınavla ölçülemez. Zaman açıklayan sonuçlar, bizim haklılığımızı tıpkı defa elan ortaya çıkardı. Bu sınavı bulunmayan sayın” dedi.

Saika Kaya, zaman yaptığı açıklamada, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuçlarını duyurduğu ehlivukuf öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarını eleştirdi. Erdoğan’a çağrıda kâin Kaya, bu sınavların yok sayılması gerektiğini söyledi. Kaya, şöyle konuştu:

“MEB SINAV YAPIYOR AMA SONUÇLARI BIRICIK KAYIRICI AÇIKLIYOR”

“19 Son Teşrin’bile yapılan ehlihibre öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarına ilgilendiren henüz evvel izahat yapmıştık. Bu açıklamalarımızda, bunun tıpkı imtihan olamayacağının altını çizmiştik. 23 Teşrinisani 2022 tarihinde TBMM’de yaptığım basın toplantısında, ‘imtihan sonuçları beklenmeden, 12 Aralık’ta açıklamayı beklemeden hızla, sınava giren ve giremeyen tüm öğretmenlere, 10 yılını dolduran bilcümle öğretmenlere, 3 bin 619 lira maaşlarına munzam yapılsın’ çağrısı yaptık. Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Vekil bu çağrımızı duymadı sanırım amma Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan imtihan sonuçlarını açıkladı. MEB imtihan yapıyor amma sonuçları yegâne adam açıklıyor. Sınav sonuçlarına ayrımsız bakalım. Uzmanlık sınavına 432 bin 672 sarıklı arkadaşımız girmiş, 422 bin 368’i ‘başarılı’ kendisine tanım edilmiş. Yani kısaca 10 bin kişiyi ‘başarısız’ saymışlar. Bu, Milli Yetişek Bakanı’nın başarısızlığıdır. Antrparantez 68 bin 67 uzman öğretmen, başmuallimlik için sınava girmiş. Bunlardan dahi 66 bin 422’si başmuallim ergin.

“BU SINAVI NAMEVCUT SAYIN”

Serencam olarak; şu anda 516 bin 974 uzman öğretmenimiz, 66 bin 679 de başöğretmenimiz var. Bunlar kâffesi ayrımsız işi yapacaklar. Bir işi yapacaklar ama bire bir maaşı almayacaklar. CHP yerine bizim çağrımız şuydu; bedel işe fiyat ücret. Eksperlik, başöğretmenlik tartışması yapılamaz. Bu, sınavla ölçülemez. Bunları söylemiştik. Bugün açıklayan sonuçlar, bizim haklılığımızı aynı yol henüz ortaya çıkardı. Buradan Reisicumhur ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrımdır: Sınava girme hakkı olup giremeyenler, sınava girdiği halde kitapçığını işaretlememiş olanlar ve sınavda ‘başarısız’ gösterdiklerinizin tamamının dahi bu sınavdan başarıyla çıktığını ilan edin. Bu sınavı namevcut sayın.”

Share: