Şaziye ninenin ördüğü çoraplar Bayburt’ta Mehmetçiğe ulaştı

Sakarya’da dinç 83 yaşındaki Şaziye Karışmaz’ın ördüğü 20 koşa çorap ile mendiller, Bayburt’taki Mehmetçiğe ulaştırıldı.

Söğütlü ilçesine sadık Soğucak köyünde tevakkuf fail Karışmaz, şita mevsimi zımnında Mehmetçik için çorap örmeye başladı.

Malzemeleri kişi imkanlarıyla realizasyon eden Karışmaz, tamamladığı çorapları Bayburt İl Cingöz Komutanlığı emrinde fariza yapan askerlere armağan etmek amacıyla Sakarya İl Açıkgöz Komutanlığı ekiplerine teyit etti.

Bayburt’a gönderilen hediyeler düzenlenen programla Ilbay Cüneyt Epcim, İl Cingöz Komutanı Miralay Taha Övet ve İl Inanma Müdürü Nihat Detaylı yoluyla askerlere dağıtıldı.

Şaziye Karışmaz, programa görüntülü bağlanarak, “Vatanımız sağlıklı olsun. Askerlerimiz var olsun. Askerlerimiz vatanımızı koruyor. Sağlıklı olsun, var olsunlar. Tanrı sermaye verirse sağlıklı oldukça esasen örüp gene yollarım.” dedi.

Vali Epcim bile kentte çok soğuk tıpkısı akşam yaşadıklarını belirterek, Karışmaz’a hitaben şunları anlatım etti:

“Fakat senin bize yaptığın afiyet yardımıyla hep jandarmadaki arkadaşlarımız ısındı. Haddinden Fazla duygulandık. Sizleri çok seviyoruz. Ellerinizden öpüyoruz. Devletimiz adına size teşekkürname ediyorum. Uyanık çokça yetişkin bire bir teşkilattır. Hepimizin üzerinde bıraktığı fert izler vardır. Bu manada bizlere bu güzelliği yaşattığın üzere çokça teşekkürname ediyoruz. Benzeri zamanda bugün yıpranmamış yıla giriyoruz. Yeni yılda Allah’tan sana sağlık, gerçek, afiyetler diliyorum, ellerinden öpüyorum.”

Share: