Sarıgöl’de yılın serencam üzüm hasadı yapıldı

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümün başkenti kendisine bildik Manisa’nın Sarıgöl Ovasında 2022 yılının son yaş üzüm hasadı yapılarak tamamlandı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 113 bin dekarlık düzlük üstünde yapılan örtülü bağcılık sayesinde gözyaşı üzümlerini dallarında yılın son günlerine kadar koruyan üreticiler 2022’nin son üzüm hasadını yaparak tamamladı.

“Üzümleri tüvana namına ulaştırdık”

Yılın akıbet hasadının yapıldığı üzüm bağında bir açıklama yapan Sarıgöl Baharlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Rahip, “Yılın akıbet üzümlerini hasat ettik. Mesafe ayının sonuna kadar üzümleri dalından sıkıntılı ortamında tüketiciye güre namına ulaştırmayı başardık. Üzümlerin bu günlere kalmasının yegâne nedeni tuhaf altında olmasından kaynaklanıyor.” dedi.

“240 bin titrem gözyaşı üzüm hasadı yapıldı”

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akaret, 2022 yılının son hasadının yapılarak tamamlandığını belirterek, “Bu sene ilçemizde 240 bin titrem gözyaşı üzüm dalından zihayat kendisine tüketicilerin sofralarını tatlandırdı. Yıllardır huy olaylarından himaye gayeli antik altında korunarak bugünlere kadar üzümler dallarında tazeliğini koruyor. Bu sayede hem üreticimiz kazandı hem da sıkı ekonomisine yardım sağlanmış oldu.” diye konuştu.

“Üzüm bağları antipatik albeni deposu kadar”

Sarıgöl Ovasında ÇKS’ye mukayyet 113 bin dekarlık üzüm bağında çekirdeksiz Sultaniye üzümden ayrı adına 9 ayrımlı çekirdekli sofralık üzüm türü olduğunu anlatım fail Sarıgöl Ekincilik Odası Başkanı Uca İhsan Ülgen ise şunları söyledi: “Sarıgöl’birlikte 2022 yılı üzüm sezonu yılın sonuç günlerinde tamamlandı. Bu çabucak Sarıgöl ilçemizde olmakta. Bunun nedeni orak ayı ayında bağların beden himaye gayeli namına sahte parafin kanaviçe ile örtülmesi. Hasat bitene kadar tuhaf altında zinde yerine üzümlerimizi korumaktayız.”

Ülgen, örtülerin iki ve dört almanak kullanma ömrü olduğunu bile altına çizdi. – MANİSA

Share: