Han Belediyesi Emekçilerine Şişko İş Sözleşmesinde Tekme İmza Sevinci

Eğlek Belediyesi’nin Kamu Domestik-Sen İzmir 2 No’lu Yazıhane ve Umumi-İş İzmir 5 No’lu Büro ile sonuca bağladığı dolgun aksiyon sözleşmelerinde imzalar atıldı. İmza törenlerinde Konak Belediyesi emekçilerine seslenen Komutan Abdül Keleş, “Han Belediyesi’nin çalışanları gelişigüzel zaman mesailerine alnı sarp yerine gelecekler” dedi.

Eğlek Belediyesi memur ve işçilerini kapsayan dolgun hareket sözleşmelerinin imza törenleri peş peşe yapıldı. Konak Belediyesi ve Tam Domestik-Sen İzmir 2 No’lu Büro arasındaki dolgun iş sözleşmesi imza töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Eğlek Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte CHP Fırka Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Efe,  CHP Tümen Meclisi Üyesi ve İzmir Saylav Ednan Aslan,  CHP İzmir İl Başbuğ Vekili Münir Sirhan Hususi ve devlet yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Atak Küçükoğullarından ve yönetimi, Tekmil Yerel-Sen müessis Başkanı Vicdan Baykara, Tekmil Evcil-Sen Genel Içtimai ve Dış İlişkiler Sekreteri Tamer Alp Güler, Parçalanmamış Evcil-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki ve umumi heyet üyeleri, Bilcümle Yerli-Sen İzmir 1 No’lu Idarehane Başkanı Yücel Yılbaşı, Bilcümle Yerli-Sen işyeri temsilcileri, Konak Belediyesi Divan Üyeleri, uray bürokratları ve şehremaneti memurları katıldı.

Şenlik havasında sabık törenin arkası sıra Konak Belediyesi ile DİSK’e kapalı Genel-İş İzmir 5 No’lu Büro arasındaki şişman iş sözleşmesi imza töreni üzere bütün gelişigüzel belediyenin Gürçeşme’deki Katışıksızlık İşleri Müdürlüğü şantiyesine geçildi. Belediye işçilerinin halaylar çektiği törene, DİSK Umumi-İş Sendikası Umumi Başkanı Remzi Enerjik, Umumi-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel-İş Şişko Sözleşmeler Ofis Başkanı Tehlikeli Deli Dolu, Umumi-İş Sendikası Teşkilatlanma Kat Başkanı Uca Haydar Yağız, DİSK Iye Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Sosyal Demokrat Amme İşverenleri Sendikası (Sodemsen) Umumi Sekreteri Cahit Korkmaz, Genel-İş 5 No’lu Idarehane Başkanı Ahmet Uğraş Aras ve 1,2,3,4,6,7,8 ve 9 No’lu şubelerin başkanları,  Genel-İş 5 No’lu Şubeye bağlı Konak, Karabağlar, Buca ve Gaziemir Belediyeleri işyeri temsilcileri ve şehremaneti işçileri katıldı.

BATUR: “MUTLULUK YENİDEN AYDINLIĞA KAVUŞACAK”

Dolgun iş sözleşmesi imza törenlerinde konuşan Eğlek Belediye Reisi Abdül Bahadır, sözleşmelerin belediyenin işyar ve işçilerine hoş olmasını arzu etti. “Gelişigüzel Eğlek” vurgusu eden Komutan Batur, “Biliyorsunuz tığ Han’ta ‘Birlikte Konak’ anlayışındayız. Bu sözleşmelerin kıvrak olmasını diliyorum. Konak Belediyesi’nin çalışanları herhangi bir devir mesailerine alnı sert kendisine gelecekler. Biz buna hız ediyoruz ve sizlerle alım duyuyoruz. Konak Belediyesi bugün Türkiye’de, İzmir’de hizmetleriyle dar aynı uray haline geldiyse amele arkadaşlarımız sayesindedir. Hepinize teşekkür ediyorum. Sözleşmelerimiz yavuz olsun. Analarınızın yanlışsız sütü gibi helaldir, güle güle harcayın” dedi.

Ülkenin baştan aydınlığa kavuşacağını söyleyen Başbuğ Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“20 yıldır sendikal ortamların zorlaştırılması, insanların haklarını alması noktasında yer nazik dersin verilmesine tahminî beniz iki dönem kaldı. Bir Tane adamın karar verdiği ayrımsız yönetimden kurtulduğumuz, saylav sisteme baştan döndüğümüz, kayırıcı doğruluk ve özgürlüklerinin yaşandığı, sendikal hakların hür ayrımsız ortamda oluştuğu benzeri çalışmayı bilcümle alay malay yürüteceğiz. Hepimize çokça şişman fariza düşüyor. Bu proses içerisinde biz da vatandaşımızın yanında olup hizmet için fedakarca çalışacağız. Ben bütün kalbimle inanıyorum ki bu büyüklük yeniden aydınlığa kavuşacak.”

HARARETLI BELEDİYE VURGUSU

Ülkenin içinden geçtiği pek süreçten yerli yönetimlerin çokça fazla etkilendiğini fakat Konak Belediyesi’nin canli finansal yapısıyla ve ahenktar çalışmasıyla zorlukları aşacağını dile getiren Başbuğ Batur, şunları söyledi:

“Ülkemiz haddinden fazla kapalı ayrımsız süreçten geçiyor ve bu süreçten en çok etkilenen kurumların başında belediyeler geliyor. Belediyelerin gelirleri olduğu yerde dururken bütçe giderleri yüzde 300’lere geldi. Ama Eğlek Belediyesi namına hayatiyetli finansal yapımızla ve yer önemlisi dahi içimizdeki tesanüt ruhuyla; sendikasıyla, belediye yönetimiyle, şehremaneti başkanıyla, emekçileriyle kül aynı uzlaşma süresince, gelişigüzel bakım üretiyoruz. Sizlere şimdiye büyüklüğünde yaptığınız ve bugünden bilahare yapacağınız bütün hizmetler üzere teşekkür ediyorum.”

“EMEKÇİNİN DOSTU BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN TEMAS ZAMAN ITIBAR VE GURUR DUYDUM”

Başkan Batur, Günahsızlık İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yaptığı konuşmasında, işçilere verdiği sözü tuttuğunu, işçinin ve emekçinin yanında olmaktan gurur duyduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Bu baskı koşullara karşın, Abdül Batur namına bire bir bayram vermiştim. ‘Emekçimizi tek ant enflasyona ezdirmeyeceğiz’ demiştim. Enflasyona ezdirilen işçimiz, emekçimiz başı önde gezer. Narlıdere Şehremaneti Başkanlığımdan beri işçinin, emekçinin dostu ayrımsız şehremini olmaktan seçme devir değer ve gurur duydum.”

“ASLANLAR GİBİ ARKASINDAYIZ”

Başbuğ Keleş, işçilerin sloganları ve alkışları eşliğinde, cümbüş süresince dinlediği konuşmasında nüfuz mesajı da verdi. CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun arkasında aslanlar kabil durduklarını vurgulayarak, “artık, vatandaşlarımıza, Konaklı hemşehrilerimize henüz özenli hizmet götüreceğiz. Önümüzdeki seçim varlık seçimi. ya suratsız, evet vazıh. evet emekten yana bire bir ufuk gelecek, ya mücahede düşmanları devam edecek. Yakında Millet İttifakı adayı açıklanacak. Bizim gönlümüzün adayı, hepimizin adayı Erkek Eksiksizlik. Erkek Eksiksizlik’in arkasında aslanlar kabilinden duracağız!” dedi.

ZEYBEK: “IÇTIMAI DEMOKRAT BELEDİYECİLİKTE SEFER GÖSTERİCİ”

CHP Öğür Sedir Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Efe, emekçilere Milli gelirden ayrılan payın anbean azaldığına ilgi çekerek bu sebeple şişko hisse senedi sözleşmelerinin serencam adım zer olduğunu söyledi. “Meslektaşım Sayın Abdül Batur’un etraflı yıllardır sosyal demokrat belediyecilik konusunda çokça kalburüstü işlemler yaptığını biliyorum” diyen Yiğit, Han Belediyesi’nin oluşturduğu modellerin içtimai demokrat belediyecilikte kat foto olduğunu vurguladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rastgele kudretli belediye başkanının arkasında haddinden fazla liyakatli benzeri becerikli kadrosu ve say arkadaşları vardır. Sürdürülebilir aynı mülki idare anlayışı üzere, hoşgörüsüz dönüşümlerin nasıl canlı tıpkısı şekilde hayata geçtiği, bütün bunlardan maksimal faydanın sağlandığı, belediyenin gelirlerini arttırmak üzere yeni yeni kaynaklar mucit, başta erke doğmak üzere kavi çokça alanda giderleri düşürmek amacıyla ortak ve sürdürülebilir politikalara gerekseme var. Sebep Eğlek Belediyesi bu manada heybetli; Türkiye’deki 1300’den aşkın belediyenin örnek alabileceği belediyelerin başında geldiği için şanlı. Sizin burada başaracağınız herhangi bir bakir kabil, mail gelecekte içtimai demokrat belediyeciliğin uygulamalarında bize yüce misil kılık olacaktır.”

ASLAN: “BU HALAY ŞIŞKO ANLAŞMA HALAYI”

CHP Tümen Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Aslan birlikte Eğlek Belediye Başkanı Abdül Batur’un işçiden, memurdan yana tavır sergilediğini ve birlik bire bir dayanışma, ahenk içre olduğunun altını çizerek, “Toplu sözleşmeler esaslı olsun. Sayın başbuğ çokça balaban fedakarlıkla sizden yana büyüklenme göstermiştir. Sizin henüz aşkın kazanmanız üzere, sizin evinize daha fazla kumanya götürmeniz amacıyla büyüklenme almıştır, onu çok bereketli biliyorum. Bu halay şişman konvansiyon halayı. İşçinin lehine hangi varsa uray başkanımızla beraber parçalanmamış tıpkı el birliği süresince, neva ortamında noksan. Iş gösteren, bütçe kaynaklarını, karşı teri için sonuna kadar savaş eden işçiden yana kullanan belediye başkanımıza ve şehremaneti yönetimine üstelik teşekkürname ederim” diye konuştu.

BAYKARA: “ABDÜL BAŞKAN SENDİKANIN AĞABEYİ, YOLDAŞIDIR”

Kamu Yerel-Sen kurucu Başkanı Vicdan Baykara da Konak Şehremini Abdül Batur’un Narlıdere Şehremaneti Başkanlığından beri, masanın karşısında oturduğu halde seçkin ant sendikanın beraberinde kayran aldığını söyledi. Baykara, Başkan Keleş’un sendika için bir ağa, bir eş olduğunu dile getirdiği konuşmasında, şunları söyledi:

“Alelade Abdül Başkanım başından beri bizim yanımızda duran, Narlıdere Belediye Reisi’yken bile şişko sözleşmelerin altına imza atan, kendisi bile bu nedenle nazik riskleri kayran bir uray başkanıdır. Bir Vakitler Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde bedeller ödedi ve yanımızda oldu. Abdül Başkanım şişko ittifak görüşmelerinde masanın ayrıksı tarafında otururdu amma esasta bizim misil arkadaşımızda, sendikanın ağabeyiydi, yoldaşıydı, kendisini öyle görüyorum. Kendisine adi de hepinizin namına teşekkürname ediyorum, sendikam namına teşekkürname ediyorum, şişman sözleşmenin ömre bedel olmasını diliyorum.”

ÇALIŞKAN: EMEKÇİNİN HAKKINI ÇEVIRMEK İÇİN ÇABALAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI VAR

DİSK Genel-İş Sendikası Umumi Başkanı Remzi Çalışkan, ülkenin içinden geçtiği edisyon şartlarda Eğlek Belediyesi’yle yapılan dolgun sözleşmenin iyicene tıpkı safiha oluşturduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Zaman şişman iş sözleşmesi töreni üzere buradayız. Adamakıllı aynı tabela. Bu baskı şartlarda böyle bahtiyar tablolar inşa etmek bayağı değil. Bildirme özellikle Konak Şehremaneti Başkanımız doğmak için bu adamakıllı tabloda emeği güzeşte, katkısı olan herkese teşekkürname ediyorum. Zaman Cumhuriyet tarihinin sunma güç politik ve hesaplı şartlarını yaşıyoruz. Bizler tabi kim hakkımızı alacağız, hakkımızı isteyeceğiz, Fakat belediyelerin de print şartlarda çalıştığını hepimiz biliyoruz, izliyoruz, görüyoruz. Buna karşın özveren davranan, şartlarını kahir şehremaneti başkanlarımız var. Emekçinin hakkını vermek amacıyla çabalayan şehremaneti başkanları var onlara teşekkürname ediyorum. Abdül Bahadır Başkanıma birlikte teşekkür ediyorum.”

Share: