Rahat paraşütçülerinin kullanılmamış gözdesi: Muallak Tepesi

Çorum’un Bayat ilçesinde kâin Asılı Tepesi rahat paraşütü tutkunlarının yıpranmamış gözdesi oldu. Ağustos Yengi Bayramı etkinlikleri çerçevesinde planlı paraşüt şenliğine sportmen ve vatandaşlar bati bağ gösterdi.

Son yılların bildirme pop doğa sporlarından olan sükûnet paraşütü, Çorum’bile birlikte gelişmeye devam ediyor. Çorum’un Bayat ilçesi, iklimi ve fiziksel şartlarıyla kat paraşütünde çekim merkezi olma amacında ilerliyor. İlçede, Bayat Kaymakamlığı ve Bayat Belediyesi tarafından 30 Ağustos Galibiyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen paraşüt şenliği alçak deste gördü. Çorum Pervaz Kulübü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte Samsun, Amasya, Tokat ve Yozgat’tan ilçeye mevrut sporcular, ilçeyi kuş bakışı gören tepeden kalkış yaparak gökyüzünde Türk bayrağı açıp eylem yaptı.

“Asık Tepesi dirlik paraşütüne çokça akla yatkın benzeri düzlük”

Günü Geçmiş’ın Türkiye’nin bütün illerinden sporcuların gönül rahatlığı paraşütü amacıyla geleceği bir merkez olacağını söyleyen Günü Geçmiş Belediye Reisi Ekrem Adlı, Muallak Tepesinin şimal rüzgarlarının esas ve final noktası olduğu için paraşütçüler üzere konma geçilmez olduğunu belirterek, “Asılı Tepesi yan paraşütüne çok akla yatkın aynı düz. Bura ayrıca uzun küşayiş uçuşları zarfında akla yatkın. Daha önceki buradan bire bir sporcumuz kalkış yaparak Konya’ya kadar uçuş gerçekleştirdi ve Türkiye rekoru kırdı. Asma Tepesinde yapacağımız düzenlemelerle haddinden fazla daha serbest katılımlı, arsıulusal etkinlikler düzenleyebileceğiz. Yemeden Içmeden Bayat ve Çorum’dan değil, Türkiye’nin hep illerinden sporcularımızın geleceği benzeri model olmayı planlıyoruz. Bu sayede ilçemizin tanıtımına da ulama sağlayacağız” dedi.

“Bayat tabii güzelliklerinin birlikte tarihi güzelliklere dahi eş”

Bayat’ın natürel güzellikleri için üstelik bilgiler veren Ünlü, “Dirlik paraşütü veya sair etkinlikler amacıyla mevrut misafirlerimiz Kuşçaçimen yaylasında dahi kamp yapabilirler. Mesire alanında pikniğini yapabilirler. Aileleriyle güzelce tıpkısı bölüm geçirebilirler. Günü Geçmiş saf güzelliklerinin birlikte tarihi güzelliklere dahi erbap. Derekutuğun bölgesinde binlerce yıllık madenler bulunuyor”

” Şanlıurfa’nın Göbeklitepesi varsa bizimde Derekutuğun madenlerimiz var”

“Şanlıurfa’nın Göbeklitepe’si varsa bizim Şanlıurfa’dan elan eski geçmişe cemaat olan Derekutuğun madenlerimiz var” diyen Başkan Ünlü, “Burada çıkarılan altın ve bakırlar İpek yolu tarafından Samsun limanından dünyaya açılmış. Antrparantez buradan çıkarılan madenler dünyanın yer eski imparatorluklarından Hititlerin başkenti Hattuşa ve Alacahöyük kentinde işleyerek adamlık tarihine cephe vermişler. İlçemiz tabii ve coğrafi örtüsüyle saf güzelliklere ehil. Kuşçaçimen yaylasında safran yetişiyor. Kızılırmak havzasında flamingo kuşlarımız konaklıyor. Yekpare halkımızı buraya nida ediyorum” diye konuştu.

“Bayat doğa sporlarında yetişkin bir potansiyele eş”

Bayat Kaymakamı Yunus Emre Bozkurtoğlu birlikte Bayat’ın keşfedilmemiş güzelliklere sahip olduğunu belirterek, “Asık Tepesi erinç paraşütü sporları üzere flaş mekanlardan birisi. Karatepe yaylamız huy sporları ve dinlenme kampı merkezleri noktasında mefret tıpkısı potansiyele topluluk” diye niteleyerek konuştu.

“Yekpare huy tutkunlarını buraya bekliyoruz”

Hitit Konferans ve Huy Sporları Kulübü üyesi Erek Özrüzgar, güzel benzeri etkinliğe imza atıldığını belirterek, “İlk olarak dinlenme kampı etkinliğine katıldık. Tam tıpkısı yaylası var. Demincek rahatlık paraşütü etkinliğine katılıyoruz. Yekpare tabiat tutkunlarını buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Nurcan Salman ise ilk defa ön paraşütünü deneyimleyeceğini belirterek, bu fırsatı sunan Günü Geçmiş Kaymakamlığı ve Bayat Belediyesi’ne teşekkür etti. – ÇORUM

Share: