Pakistan’a arkalama malzemesi taşıyan beşinci “İyilik Treni” törenle uğurlandı

Facia ve Acil Uzanım Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda tıpkı araya mevrut sivil cemiyet kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan insani arkalama malzemelerini hâkim felaketinin yaşandığı Pakistan’a ulaştıracak beşinci “İyilik Treni” Mersin’den yola çıktı.

Pakistan halkının yaralarını elde etmek için azık ve hijyen malzemelerinden oluşan insanca yardımla yola çıkma beşinci “İyilik Treni” amacıyla Mersin Ağacı’in Tarsus ilçesindeki Yenice Lojistik Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törene, Mersin Valisi Yüce Hamza Güreşçi, İl Güvenlik Müdürü Mehmet Aslan, Tarsus Kaymakamı Fehamet Sertel Otcu, İl Açıkgöz Komutanı Tuğgeneral Soylu Çarıkcıoğlu, özge tören düzeni üyeleri ve ilgililer katıldı.

Vali Güreşçi, törende, arkadaş ve kardeş devlet Pakistan’da çokça şişman baskın afetlerinin yaşandığını anımsattı.

Bu afetlerinin hasarların iri olduğunu dile getiren Güreşçi, bu kapsamda Türkiye’den Pakistan’a insanca müzaheret kampanyasının başlatıldığını aktardı.

Trende düz kayran yardımların miktarıyla ilgili vukuf veren Pehlivan, “Mersin Ağacı, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kayseri, Burdur, Isparta, Antalya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Malatya’da toplanan yardımlar bu trenle Pakistan’a kere alacak. 633 titrem 703 kilogramdan oluşan 40 bin 98 besin ve hıfzıssıhha kolisiyle un paketini 28 vagonla Heybet Demiryollarına ilişik trenimizle uğurluyoruz.” diyerek konuştu.

Pehlivan, yardım malzemeleriyle alay malay dualarını ve ferah dileklerini bile gönderdiklerini belirterek, şimdilerde yardımlaşma ve dayanışmanın oylumlu olduğunu söyledi.

“İyilik Treni”, henüz sonradan dualarla Pakistan’a uğurlandı.

Share: