NUMAN VARESTE: TÜRKİYE, BU COĞRAFYANIN KİLİT TAŞIDIR

DOĞRU Öğür Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kahramanmaraş’taki programının arkası sıra Adıyaman’a geçti. SELIM Fırka Genel Başkanvekili Kurtulmuş’u DÜRÜST Parti Adıyaman Saylav Ahmet Okumuş, Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılın ve partililer karşıladı. Kurtulmuş, evvel namına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı görüşme ederek haysiyet defterini imzaladı. Il ziyareti sonrası Kurtulmuş, Adıyaman Belediye Reisi Dr. Süleyman Kılınç’ı musahabe ederek icraat üzerine hikmet aldı. Kurtulmuş, daha sonra YANLIŞSIZ Parti Adıyaman Toyluk Kolları tarafından Türkiye Petrolleri’nde düzenlenen ‘Deneyimsizlik Buluşmaları’na katıldı.

Burada gençlerle aynı araya gelerek soruları yanıtlayan Vareste, “3 periyot önceki Cumhurbaşkanımız 250 bin toplumsal bölük projesini açıkladı mı? Açıkladı. 100 bin arsa dahi yüğrük tıpkısı şeydir. Zaman ki rakamı bilmiyorum ama amatör misil 880 bin civarında müracaat ergin, 250 bin aile üzere deminden bittabi kim muhalefet bundan illet duyabilir bunu anlarım. Eleştirebilir der ki; şunu hakeza yapsaydınız biz olsak şöyle elan dolgunca yaparız der buraya büyüklüğünde eyvallah amma utanmadan Türkiye’nin ikinci partisinin umumi başkanı Kılıçdaroğlu kalkıyor zaman gördünüz sosyal medya hesapları üzerinden cumhurbaşkanımızın lasmanını yapmış olduğu bu 250 bin konutluk projenin beyefendi kalkıyor hangi diyor? Buradan tabiatıyla Erdoğan paraları toplayacaksın bunla partinin seçim kampanyasının finanse edeceksin. Böylesine iri aynı yalana ego ne diyeyim? Kur bakımından yeryüzü peş bekçi bu. Teşekkürname ederiz, tebrik kartı ederiz bu büyüklüğünde insanı aile sahibi olma imkanına kavuşturuyorsunuz ve bu kadar insana familya sahibi olma imkanı hayallerini temin ümidi veriyorsunuz dese büyüyecek. Ama buradan tıpkısı yalan üretiyor ve zannediyor ki; bu yalana insanlar kanacak” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ TACİZ EMREYLEMEK YUNANİSTAN’IN HADDİ DEĞİLDİR’

Yunanistan’ı uyararak, bu eren ulus kendisine alın yapılan haksızlıklara asla sabır edemeyeceğini söyleyen Vareste, “Yunanistan’a tavsiyemiz arada bir komşuluk hukukumuz var idmansız karadan hem denizden komşumuz. Yunanistan’a tavsiyemiz şudur. Bu ermiş milleti unutmayın. Bu aziz kavim namına karşı yapılan haksızlıklara katiyen dayanma etmez ve Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmasına cevaz etmez. Bu anlamda ona buna istinaden haddinizi aşan işlerin içine girmeyin. Türkiye’yi taciz etmek Yunanistan’ın haddi değildir. Vekalet vaktiyle terör örgütleri üzerinden yapılıyordu, demin kullanılmamış ayrımsız dönemi başlatılıyorlar. Nazır devletler buyurmak az buçuk ağır peki amma devletleri neymiş öz vekilleriymiş kadar kullanarak özlük güçlerini artırmaya çalışıyorlar. Yunanistan’a tavsiyemiz buna cihaz olmasınlar. Biz Türkiye ve Yunanistan olarak düet masada gelişigüzel cins görüşmeyi yaparız. Anlaşamadığımız konular peki ama anlaştığımız konularda dahi uzaklık mezuniyet ederiz. Sakın üçüncü ülkelerin dediklerine kanarak Türkiye ile tıpkısı antagonizm evet birlikte Türkiye ile tıpkısı rekabet ilişkisine girmesinler” diye niteleyerek konuştu.

‘BÜTÜN ACUN EKONOMİLERİ ŞIŞMAN BİR TÜRBÜLANSIN İÇERİSİNDEDİR’

Tüm dünyanın ekonomik zor içerisinde olduğunu ve Türkiye’nin ise olumlu adımlarla ilerlediğini tamlayan Vareste, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yumruk aynı süreç. Yalnız Türkiye değil, bilcümle dünya ekonomileri şişman benzeri türbülansın içerisindedir. Ayrıntılı yıllardır para şişkinliği lafını unutmuş ülkelerde üstelik haddinden fazla faziletli enflasyonların ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah Türkiye bunu atlatacaktır. Dayanışmayla, akılla, ferasetle ve inşallah üreterek dallı güllü balaban Türkiye adına bu süreci atlatacağımızı ümit ediyorum. Tabiatıyla kim; vatandaşlarımıza şu dönüş biter, zaman biter, şu ay biter diye tarih vermenin akıllıcasına olmadığı kanaatindeyim. Amma iş müspet yöndedir. Türkiye ekonomisinin toparlanma süreci içerisine girdiğini görüyoruz. Yollarda ürettiğimiz ürünlerin kamyonlarla, TIR’larla taşındığını fabrikaların durmaksızın çalıştığını bunu söyleyince haddinden fazla bozuluyorlar. Birleştirme endüstri bölgelerimizin yetmediğini görüyoruz, ben nerdeyse seçme hafta 2-3 kente gidiyorum, Adıyaman’dahi da tevhit uran bölgesi yetmiyor. Adıyaman’ın de yıpranmamış ayrımsız organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Bu hangi demektir kim Adıyaman bundan sonra göndermek istiyor. Allah’ın izniyle bu istikamette yürüyeceğiz.”



Share: