Numan Vareste: Türkiye, bu coğrafyanın kilit taşıdır (2)

GENÇLİK BULUŞMASINA KATILDI

DOĞRU Parti Umumi Başkanvekili Numan Vareste, Kahramanmaraş’taki programının arkası sıra Adıyaman’a geçti. DÜRÜST Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’u AK Tümen Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydınlık, Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılın ve partililer karşıladı. Kurtulmuş, önce kendisine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ı musahabe ederek haysiyet defterini imzaladı. Vilayet ziyareti sonrası Kurtulmuş, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ı musahabe ederek icraat hakkında bilgi aldı. Vareste, henüz sonradan SELIM Fırka Adıyaman Deneyimsizlik Kolları marifetiyle Türkiye Petrolleri’nde düzenlenen ‘Cahillik Buluşmaları’na katıldı.

Burada gençlerle benzeri araya gelerek soruları yanıtlayan Kurtulmuş, “3 aktarılma önceki Cumhurbaşkanımız 250 bin sosyal bölük projesini açıkladı mı? Açıkladı. 100 bin yer bile canlı bire bir şeydir. Zaman kim rakamı bilmiyorum ama müptedi cirim 880 bin civarında başvuru reşit, 250 bin ocak amacıyla şimdi tabii ki ihtilaf bundan maraza duyabilir bunu anlarım. Eleştirebilir der ki; şunu böyle yapsaydınız tığ olsak şöyle daha gür yaparız der buraya kadar eyvallah ama edepsizcesine Türkiye’nin ikinci partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu kalkıyor zaman gördünüz toplumsal iletişim araçları hesapları üzerinden cumhurbaşkanımızın lasmanını yapmış olduğu bu 250 bin konutluk projenin beyefendi kalkıyor ne diyor? Buradan bittabi Erdoğan paraları toplayacaksın bunla partinin seçme kampanyasının finanse edeceksin. Böylesine balaban aynı yalana ben hangi diyeyim? Kur itibarıyla sunu kayırıcı yasakçı bu. Teşekkürname ederiz, tebrik kartı ederiz bu büyüklüğünde insanı ocak sahibi olma imkanına kavuşturuyorsunuz ve bu büyüklüğünde insana ocak sahibi olma imkanı hayallerini temin ümidi veriyorsunuz dese büyüyecek. Ama buradan aynı dalavere üretiyor ve zannediyor kim; bu yalana insanlar kanacak” dedi.’TÜRKİYE’Yİ TACİZ EMRETMEK YUNANİSTAN’IN HADDİ DEĞİLDİR ‘Yunanistan’ı uyararak, bu muazzez budun kendisine cebin yapılan haksızlıklara asla sabır edemeyeceğini söyleyen Vareste, “Yunanistan’a tavsiyemiz ara sıra komşuluk hukukumuz var incelmemiş karadan hem denizden komşumuz. Yunanistan’a tavsiyemiz şudur. Bu eren milleti unutmayın. Bu muazzez budun namına alın yapılan haksızlıklara katiyen tahammül etmez ve Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmasına müsaade etmez. Bu anlamda ona buna istinaden haddinizi aşan işlerin içine girmeyin. Türkiye’yi taciz etmek Yunanistan’ın haddi değildir. Vekalet vaktiyle terör örgütleri üzerinden yapılıyordu, deminden eskimemiş aynı dönemi başlatılıyorlar. Bakan devletler geçmek az buçuk ağırbaşlı peki amma devletleri sanki özlük vekilleriymiş kadar kullanarak özlük güçlerini artırmaya çalışıyorlar. Yunanistan’a tavsiyemiz buna alet olmasınlar. Tığ Türkiye ve Yunanistan namına ikili masada her kalem görüşmeyi yaparız. Anlaşamadığımız konular tamam ama anlaştığımız konularda birlikte duruluk mezuniyet ederiz. Sakın üçüncü ülkelerin dediklerine kanarak Türkiye ile bire bir düşmanlık ya da Türkiye ile benzeri rekabet ilişkisine girmesinler” diye konuştu.’BÜTÜN ACUN EKONOMİLERİ IRI BİR TÜRBÜLANSIN İÇERİSİNDEDİR’Tüm dünyanın konuşu zor içerisinde olduğunu ve Türkiye’nin ise olumlu adımlarla ilerlediğini tamlayan Vareste, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yumruk ayrımsız proses. Takkadak Türkiye değil, hep dünya ekonomileri balaban bir türbülansın içerisindedir. Tafsilatlı yıllardır enflasyon lafını unutmuş ülkelerde de çokça yüksek enflasyonların ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah Türkiye bunu atlatacaktır. Dayanışmayla, akılla, ferasetle ve inşallah üreterek kıpırdak şişman Türkiye kendisine bu süreci atlatacağımızı ümit ediyorum. Bittabi ki; vatandaşlarımıza şu periyot biter, zaman biter, şu ay biter diye niteleyerek ruz vermenin akıllıcasına olmadığı kanaatindeyim. Amma hâl olumlu yöndedir. Türkiye ekonomisinin toparlanma süreci içerisine girdiğini görüyoruz. Yollarda ürettiğimiz ürünlerin kamyonlarla, TIR’larla taşındığını fabrikaların boyuna çalıştığını bunu söyleyince çok bozuluyorlar. Birleştirme endüstri bölgelerimizin yetmediğini görüyoruz, ego nerdeyse rastgele hafta 2-3 kente gidiyorum, Adıyaman’bile da organize sanayi bölgesi yetmiyor. Adıyaman’ın da yıpranmamış tıpkısı organize endüstri bölgesine ihtiyacı var. Bu ne demektir ki Adıyaman çıktı soymak istiyor. Allah’ın izniyle bu istikamette yürüyeceğiz.”

Uz ALAN- Sercan SAKAN/ ADIYAMAN,

Share: