Muğla haberleri! EDAM 18’inci buluşmasını Bodrum’da gerçekleştirdi

EDAM 18’inci buluşmasını Bodrum’da gerçekleştirdi

MUĞLA Ekonomi ve Dış Siyaset Araştırmalar Merkezi’nin Değirmi Masa Toplantısı bu sene Bodrum’da gerçekleştirildi.

18’incisi gerçekleşen önemli toplantıda, yurtiçi ve yurtdışından gelen 55 delege ile dünya gündemine dayalı konular ele makbuz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası – EBRD Başkanı Odile Renaud mülakatı ile başlayan oturumlarda, Rusya’ya dayalı gelişmeler, İtalya’daki seçim sonuçlarının etkileri, Avrupa Siyasi Topluluğu kabil temalar ile 2023 seçimleri sonrasında Türk dış politikası ele alındı.

Akademi, sivil topluluk, gelişim dünyası ve medya gibi Türk toplumunun değişik sektörlerinden oluşan üye ağı kâin EDAM ile İngiltere, Belçika ve Almanya’da kendini Avrupa Birliği tartışmalarının kalitesini iyileştirmeye adamış ödüllü tıpkı kuruluş olan Avrupa Düzelti Merkezi üyeleri ve konularında eksper konukların katılımıyla 2 dönme süren 18’inci buluşmanın kılıklı geldin yemeğine katılan Bodrum Belediye Reisi Ahmet Aras, domestik ve ecnebi konuklara Bodrum’un 3 bin 500 almanak tarihinde bir nice medeniyete aile sahipliği yaparak tarihe adını yazdıran tıpkı çok ismin üstelik Bodrum’bile yaşadığını söyledi.

Her iki heybetli kuruluşun üyelerini Bodrum’bile görmekten ortalık haddinden fazla bahtiyar olduğu anlatım eden Başkan Aras konuşmasında şunları söyledi: “Hepinize Bodrum’a yalabık geldiniz diyor, burada kaldığınız süre boyunca toplantılarınızın haddinden fazla mübarek geçmesini dilek ediyorum. İki günlük programınıza baktığımda EDAM’ın rastgele diplomatları, akademisyenleri, aydınları, uygulayıcıları ve gazetecileri tıpkısı araya getirdiğini görüyorum. Bodrum Belediye Başkanı olarak ilçemizin değerini yükseltmek için Bodrum’da aydınları ağırlamayı çokça önemsiyorum. EDAM’ın şu ana kadar 17 yazma masa toplantısı düzenlediğini ve bunun de 18. yemeni masa toplantısı olduğunu öğrenmekten memnuniyet duyuyorum. Bu kök yıllık etkinlikleri düzenlemedeki zorlukların sonuç kademe farkındayım, bu yüzden çabalarından ufuk Sinan Ülgen’i kutlama ediyorum”

STS Okul Gemisi ile Yelkenli Seyri Yapıldı

Bodrum Şehremini Ahmet Aras, EDAM üyeleri ve davetlileri programın ikinci gününde, Türkiye’nin önceki ve tek yelkenli okul gemisinde ağırladı. Katılımcılar, STS Ekol gemisinin mimarlarından Yücel Köyağasıoğlu’ndan geminin yapım aşaması ve tasarruf alanları için vukuf alırken Komutan Aras dahi bölge karşı bilgiler verdi. Yelkenle azimet yapılırken Bodrum ahşap yat imalatının Türk ve Acun denizciliğindeki önemini ve yapılan çalışmaları anlatan Komutan Aras, konuklarıyla gelişigüzel numara başına geçerek semavi gezi tarihi ile Bodrum ve Gökova’nın nazirsiz koyları üzerine bilgiler verdi. STS Ekol Gemisi ile yapılan seyrin arkası sıra katılımcılar, Radisson Collection Otel’deki programlarına devam etti.

Share: