MKE Ankaragücü, Adana Demirspor’la deplasmanda karşılaşacak

MKE Ankaragücü, Spor Ayak Süper Lig’de önceki yarının serencam haftasında erte deplasmanda Adana Demirspor’la karşılaşacak.

Adana Demirspor ile MKE Ankaragücü arasındaki 19. hafta mücadelesi, Eskimemiş Adana Stadı’nda saat 16.00’bile başlayacak. Karşılaşmayı yargıcı Burak Şeker yönetecek.

Ligde iki maçlık nokta hasretini güzeşte hafta sahasında Yukatel Kayserispor’u 2-1 yenerek sonlandıran başşehir ekibi, Adana’dan da puanla dönmeyi hedefliyor.

Süper Lig’de önceki yarının son haftasına 19 puanla 12. sırada giren MKE Ankaragücü’nde cezalı topçu bulunmuyor.

Ligde doruk yarışında bulunan Adana Demirspor ise 30 puanla 4. sırada saha alıyor. Süper Lig’de bu sezon iç sahada yılgın yüzü görmeyen ve 7 maçın 5’ini kazanan Adana temsilcisi, sahasında serencam tomar yenilgisini 7 Mayıs 2022’de Alanyaspor’a 2-1 yenilerek yaşadı.

28 yıl sonradan Süper Lig’de karşılaşacaklar

Adana Demirspor ile MKE Ankaragücü, Süper Lig’de 28 sene bilahare yüz yüze gelecek.

İki takımın Türkiye’nin en son düzey ligindeki son maçı 5 Mart 1995’te oynandı. Ankara’daki karşılaşmayı solgun-lacivertliler 3-0 kazanmıştı. İki takım bu tarihten sonra sadece Türkiye Kupası ve 1. Lig’de yüz yüze geldi.

MKE Ankaragücü, Süper Lig’de rakibine cebin oynadığı akıbet 8 maçı ise kaybetmedi. Adana Demirspor, Süper Lig’de serencam yerine rakibini 29 Mayıs 1988’de yenmişti. Fatih Terim’in çalıştırdığı MKE Ankaragücü, Ankara’birlikte oynanan bahis konusu karşılaşmada rakibine 2-1 yenik olmuştu.

Share: