Otizmli şampiyonun polis olma hayali cins oldu

Otizmli şampiyonun polis olma hayali soy oldu

Adana’da 100 metre serbest yüzme müsabakalarında Türkiye birincisi olan otizmli Sevgili İlayda Sayın’ın polis olma hayali soy olurken yunus kıyafeti giyip motosikletle volta attı

ADANA – Adana’da 100 metre erkin yüzme müsabakalarında Türkiye birincisi olan otizmli Ülkü İlayda Sayın’ın polis güçleri olma hayali kök oldu. Yunus kıyafeti giyen Sayın, motosikletle da gezdirildi.

100 metre serbest yüzme müsabakalarında Türkiye birincisi olan 22 yaşındaki otizmli Sevgili İlayda Sayın, polisleri haddinden fazla sevdiği için onlarla tanışıp tıpkı dahi olsa polis güçleri olmanın hayalini kurdu. Bundan haberi olan Sayın’ın ailesi polise mümasil atarak kızlarının en nazik hayalini aktardı. Kapsam İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’ye bildirildi. İnci’dahi çabukça ocak ile irtibata geçilip tendürüst kızın hayalinin gerçekleştirilmesi talimatını verdi. Bu buyuru ile harekete sabık Toplum Destekli Polislik Bölüm Müdürlüğü ekipleri İlayda’yı evinden alarak ekipler amirliğine yunus timlerinin yanına getirdi. Yunus ekipleri, İlayda’ya kendilerinin giydiği monttan bağış etti. İlayda, yunus ekipleriyle alay malay motosiklete binip ayrımsız günlüğüne polis güçleri olmanın keyfini çıkardı.

Duygularını anlatan Ülkü İlayda Sayın, “Zaman bana oyuncak araba, tişört, yunus kıyafeti ve anahtarlık verdiler.,5 saatte 2 bin 800 metre yüzüyorum. Polis Güçleri araçlarında arz sevdiğim ejderha, kirpi, Shorland, land, kobra 1, gözlüklü yılan 2 ve motosikletleri seviyorum. Tayyip dede, Süleyman emmi, Doğan amca, Ayberk baba yarısı, Semra teyzemi, hususi harekat ve hep polisleri haddinden fazla seviyorum” dedi.

Share: