Mimar Başak Cengiz, MHP Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen programla anıldı

MHP Ankara İl Başkanlığınca, 25 Teşrinisani Kadına Müteveccih Şiddete Cebin Uluslararası Uğraş Günü dolayısıyla İstanbul’üstelik öldürülmüş mimar Başak Cengiz’i anma programı düzenlendi.

Etimesgut Korkut Ata Ekin Merkezi’nde düzenlenen “Başaklar Hiç Solmasın Hep Yeşersin” programının açılışında mütekellim MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Başak Cengiz’in katledilmesi olayının bire bir elan yaşanmamasını temenni etti. Baştuğ, Başak Cengiz’e rahmet, ailesine birlikte sabır diledi.

Tarihte kadına verdiği değer yardımıyla iri devletler kurmayı başarmış yüce Türk milletinin zaman bu haberlerle anılmasının ayrımsız zillet olduğunu rapor fail Baştuğ, “Kadını ikinci plana iten toplumlar, kendisini ayakta tutacak dinamiklerden birini kaybettikleri için çökmeye mahkumdur.” dedi.

Etimesgut Belediye Reisi Enver Demirel konuşmasında, insanı sevmenin ve hoşgörünün önemine değinerek, kadına şefkat ve rahim göstermenin önemine dikkat çekti.

“Başaklarımızı destek olmak zorundayız”

Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz üstelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecekteki Başaklar amacıyla bu acıyla mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Başak’ın daha çok yalnızca kendisinin değil, herkesin evladı olduğunu tamlayan asıl Cengiz, “Bütün Başaklar amacıyla hepimiz, ahali ele, kol sırta vererek ne yapılması gerekiyorsa onları yapıp, gelecekteki torunlarımızı ve evlatlarımızı, Başaklarımızı arkalamak zorundayız.” dedi.

Başak’ın yokluğunda yaşadığı acının tarifi, tedavisi, doktoru, ilacının olmadığını anlatım fail Cengiz, “Biz eşme kazanın içine atılan aynı aileyiz, bizler gibi bambaşka anneler o mebde kazanın içine girmesin diye ayakta bu acıyla savaş veriyoruz. Başaklar solmasın, Başaklar dallı güllü olsun, korunsun diyerek…” diye niteleyerek konuştu.

Ağababa Avni Cengiz da yaşadığı acının daha birlikte derinleştiğini söyledi.

Programa, MHP Umumi Komutan Yardımcısı Akpelin Yılık, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ve çok sayıda çağrılı katıldı.

Share: