MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrasında konuştu: (2)

MHP Genel Başkanı Mehabet Bahçeli, “S-300 hava savunma sisteminin F-16 çekişme uçaklarımıza içgüdü kilidi atması, meccani ve yaptırımsız bırakılmaması gereken bir hırsızlık ve hayasızlık örneğidir.” dedi.

Bahçeli, partisinin Format Yönetim Kurulu (MYK) ve Format Düzen Bağı Oturmuş (MDK) toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ait açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bugüne kadar Ulus İttifakı’nın yarıcı terörle arasına duruluk koymadığını, tek milli meselede duyarlılık göstermediğini, dayanım ve dirayet sergilemediğini anlatım fail Bahçeli, Yunanistan’ın tahriklerinin ve Semavi Vatan’daki ölmezlik mücadelesinin CHP’nin gündeminde olmadığını söyledi.

MHP Umumi Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:

“Üste buna alın alerji duyduğu, sindirim zorlukları çektiği herkesin bildiği dram bire bir gerçektir. Yunanistan bittabi bardağı taşırmak amacıyla elinden gelen tacizleri sahnelemektedir. S-300 Çekicilik Savunma Sistemi’nin F-16 çarpışma uçaklarımıza içgüdü kilidi atması, müft ve yaptırımsız bırakılmaması gereken ayrımsız hırsızlık ve hayasızlık örneğidir. Bahis Konusu insiyak kilidinin NATO misyonu çerçevesinde görev yürütme fail çarpışma uçaklarımıza atılması dahi meselenin bir eksantrik düşündürücü boyutudur. NATO bu düşmanlıkla ilgili gereğini müstacelen açmak zorundadır. Içgüdü kilidi atan Yunanistan, kalça ve hususiyet ihlali yaparak Türkiye’nin radarına girmiş, çarpış menzilinin içine yuvarlanmıştır. Tam da bu sırada, MEMLUK kongresinin Dış İlişkiler Komitesi Başkanının Atina’bile dile getirdiği, ‘Türkiye Şarki Akdeniz’de yer nazik tehdittir’ sözü küstahlıktır, kifayetsizliktir, kepazeliktir. Temel stratejik tehdit Yunanistan’ı askeri asıl haline getirip Türkiye’ye silah doğrultmasını kışkırtan ve bunun üzere askeri yığınak işleyen ESIR’dir.”

“Türkiye’nin geleceği zillete düşmeyecektir”

Bahçeli, Türkiye’nin temas soy ihtimale bütün milli vahim unsurlarıyla amade olduğunu belirterek, Türkiye’nin milli bekayı ve kaime haklarını zedeleyecek, bozma edecek, zaafa uğratacak tek dayatmaya sorumluluk eğmeyeceğinin altını çizdi.

“CHP Umumi Başkanı ve düşkünlük ittifakı dahi bu gelişmeler karşısında siyasal pozisyonunu ve kimin birlikte durduğunu netleştirmek zorundadır.” diyen Bahçeli, “Ulusalcı Akıntı Partisi gayrı milli tıpkısı siyasal ittifakın, Cumhuriyet’in 100. sene dönümünde milli iradenin müdahalesiyle, tarihin çöplüğüne atılacağına içtenlikle inanmaktadır. Türkiye’nin geleceği zillete düşmeyecektir. Topluluk İttifakı çokça şükür bunun ivazsız güvencesidir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin evvel açıklanan bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 oranında büyüyerek OECD ve G20 ülkeleri ortada en yüksek nema kaydeden iki ülkeden birisi olmasından iri memnuniyet duyduğunu vurgulayan Bahçeli, konuşu rahatlama ve toparlanmanın hemen ilerlediğini, büyüyen ekonomiye küçülen ihtilaf partilerinin iftiralarının sökmeyeceğini vurguladı.

MHP’nin, 2023’teki Cumhurbaşkanlığı ve Saylav Umumi Seçimlerine yabansı tıpkı adanmışlık ve kararlılıkla hazırlandığına bel fail Bahçeli, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yaklaşık 9 maaş sürede izleme ve temin edilecek önemli hedeflerimiz ise şunlardan oluşacaktır. Vatandaşlarımızla karşı karşıya irtibat ve iletişim arzu seferberliği halinde yaygınlaşacak, ‘Girişim Etap 2023’ çalışmalarımız toprak ve ilçelerimizin tamamında yapılmaya seçme gününe kadar devam edilecektir. ‘2023’e Akilane: Namzet Muhtemelen, Değişmeyen Net’ temalı küşade gelgel toplantılarımızın ilki Sivas model kalkışmak suretiyle Amasya, Tokat, Çorum ve Yozgat teşkilatlarımızın ve altın vatandaşlarımızın iştirakiyle 4 Ilkgüz Muamele haset gerçekleşecektir. Zahir gelgel toplantılarımız tespit edilmiş illerimizde kalan tıpkısı şevkle yapılacak, bire bir zamanda gerekseme sâdır olursa salon toplantıları dahi planlanacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan’ın baştan seçilmesi amacıyla fevkalbeşer bire bir hız sarf edilecektir. 28’inci çağ TBMM’de saylav sayısını ve siyasal desteğini yer çoklaştırmış Ulusçu Cereyan Partisi’nin varlığı dahi stabil hedefimizdir. Bunun yanı sıra Halk İttifakı’nın TBMM’de esas değişikliğini sağlayacak nitelikli çoğunluğa ulaşması ayrımsız başka ağız dalaşı götürmeyen hedefimizdir.”

Bahçeli, MHP’nin tuzaklara düşmeden, tahriklere kapılmadan, ofans ve sabotajlara doğrulama olmadan götürümlü, mümin ve ilkeli şekilde hümayun mücadelesine devam edeceğinin altını çizdi.

Hiç kimseyi ayırmadan, on paralık kimseyi ötekileştirmeden, gelişigüzel insanı Allah’ın kutsi ayrımsız emaneti farzımuhal çalışmaların kararlılıkla süreceğini rapor eden Bahçeli, “Milliyetçi Debi Partisi gönüldedir, dildedir, duadadır, fikirdedir, görgülü yarınların gözbebeğidir. Rabbimden niyazım bizleri utangaç etmemesidir. Çaba bizden, tevfik Allah’tandır.” diye konuştu.

(Bitti)

Share: