Manisa “Çıkmaz Hayvanları Tabii Dirim Parkı ve Iyileştirme Merkezi”ne kavuşacak

Yunusemre Belediyesince 117 dönüme kurulacak “Çıkmaz Hayvanları Saf Dirim Parkı ve Iyileştirme Merkezi”nin temeli atıldı.

Yağcılar Mahallesi’nde düzenlenen törende konuşan ??????? Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, projenin Belediyenin ocak sahipliğinde gerçekleştiğini ve tamam kurumların bindi verdiğini söyledi.

El birliği ile bu noktaya gelindiğini aktaran Karadeniz, “Bittiğinde şunun garantisini veriyorum elan önceki gördüğünüz barınakların yapısından çok elan değişik hayvanların yaşaması açısından haddinden fazla henüz güvenli ortamlar olacak.” ifadelerini kullandı.

DOĞRU Tümen Manisa Saylav Tamer Akkal ise projenin nazik ayrımsız ihtiyaca karşılık vereceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkürname etti.

Manisa Büyükşehir Uray Başkanvekili Mehmet Güzgülü de kuruluş ile şişman bir sıkıntının ortadan kalkacağını dile getirdi.

Yunusemre Belediye Reisi Mehmet Çerçi üstelik kestirmece 2 yıldır üzerinde cansiparane çalıştıkları projeyi paydaşları ile hayata geçireceklerini tabir etti.

Merkezi haziran ayına büyüklüğünde tamamlamayı planladıklarını nâkil Ayakçı, ” Türkiye’nin ayrımsız derdi, Manisa’nın de kanayan tıpkı yarası. Proje üstünde ekibimiz çetin aynı şekilde çalıştı. Türkiye’ye örnek ayrımsız çalışmaya imza attı. Vatandaşlarımız aileleri ile birlikte merkezimizi müzakere ederek aşılı, sterilize, bayındır ayrımsız dirim süren hayvanları sevebilecek, dilerlerse sahiplenebilecek.” diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra merkezin temeli atıldı.

Programa, DÜRÜST Fırka Manisa Milletvekilleri Erek Baybatur, Mehmet Şanlı Özkan, İsmail Bilen ve Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay de katıldı.

Merkez, yaklaşık 70 milyon liralık yatırımla 117 dönümlük alanda mensur edilecek.

Share: