Malatya’da öğrenciler buğday ekimi yaptı

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde Çokça Programlı Rum Lisesi’ne ilişkin 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi gerçekleştirildi.

Milli Terbiye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı beyninde imzalanan Mesleki ve Teknik Yetişek İş Birliği protokolü çerçevesinde Yazıhan’da Çok Programlı Rum Lisesi’ne ilgilendiren 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak’ın yanında Yazıhan Belediye Reisi Nevzat Öztürk, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Hatice Özdemir, Kültür Odası Başkanı Yunus Kılınç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yengi Tanrıverdi, İlçe Milli Terbiye Müdürü Sadun Kılınç ile öğrencilerin katıldığı tören dahi konuşan İl Milli Yetişek Müdürü Hatice Özdemir kent genelinde istihsal alanlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yazıhan’da ilk kez başlayan uygulamayla devlet ekonomisine yardım sağlanacağını kaydeden Özdemir, ilerleyen zamanlarda buğdayın beraberinde rüşvet ve nohut üretimi de gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Projenin pandemi ile alay malay ekincilik ve besin alanında yaşanan mütenevvi risklerin gelecekte yine etmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nca hayata geçirildiğinin altını çizen Özdemir buğday ekiminin hayırlara açar olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların peşi sıra tohumlar toprakla buluşturuldu. – MALATYA

Share: