Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, depremzedeler amacıyla yardım kampanyası düzenledi

– Kutup Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, depremzedeler amacıyla müzaheret kampanyası düzenledi

İSTANBUL – Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği, Kahramanmaraş’ta meydana mevrut ve bir nice ilde hissedilen zelzele sonrasında harekete geçti. Dernek, depremden etkilenen tüm vatandaşlara ulaştırılmak için toplanan malzemeleri bölgeye yönlendirildi.

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut ve 10 şehirde ciddi hasara bozukluk olan depremin ardından Türkiye yegâne canevi oldu. AFAD’ın yardım kampanyasına yüklenmek üzere Demirkazık ve Trabzonsporlular Derneği afet bölgesine karı ve eş montgomer, çizik, eldiven, sweatshirt, empermeabl, argaç, battaniye, çağa bezi, süt kuzusu maması, tuvalet kağıdı, ısıtıcı, kazma, kürek, balyoz, elektrik üreteci ve zayıf azık malzemeleri kabilinden ürünlere ilişik adına aymazlık tulumu ve su kadar hayat malzemelerini afet bölgesine gönderdi. Demirkazık Trabzonsporlular Derneği, SAR Akay Arama Kurtarma ekibi ile birlikte koordineli bir şekilde bölgede gönüllü kol yönlendirdi.

“İşyerimizin tıpkı bölümünü kapattık ve koordinasyon merkezi haline getirdik”

Kutup Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Garip, yaşanılan deprem sonrasında ölüm eden vatandaşlara başsağlığı dileyerek, “Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı yerine ve yekpare Türkiye olarak dünden beri ayrımsız acı içerisindeyiz. Öncelikle mevt edenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çorlu olanlarımıza şifalar diliyorum. Ihtişam ve milletin el ele olduğu, dünyada böyle ayrımsız ülkenin görünmeyeceği olay yaşıyoruz. Tıpkı afet yaşıyoruz ama Türk milleti kadar necip ayrımsız mutluluk düşünemiyorum. Çünkü cümle elinden ve gönlünden maddesel, manevi neler geliyorsa yapamaya çalışıyor. Tığ de dernek kendisine işyerimizin bire bir bölümünü tamamen kapattık ve Üniversiteliler Trabzonlular Derneğiyle alay malay eş güdüm merkezi haline getirdik. Burada kurtarma görevlisi arkadaşlarımızla tevhit olduk. Onların bilgisi, birikimi ve bizlerin yönlendirmesiyle cemiyet namına akilane şeylere imza atmaya çalışıyoruz. Ekibimizle gelişigüzel çalışıyoruz” dedi.

Yaşanılan yer sarsıntısı sonrası bölgeye destek kol yönlendirildiği nâkil SAR Akay Ongun Istirdat Derneği Başkanı Kasıt Uzan bile, “Burada üstelik arkadaşlarımızla büyük ayrımsız kodifikasyon içerisindeyiz. Gönüllü kontrol istirdat takım arkadaşlarımızı kombinasyon edip buradan bölgeye gönderiyoruz. Kamyonlar, tırlar ve nazik araçlarla yola çıkarıyoruz. Saten Üniversitesi, hem bizimle hem dahi Kuzey Yıldızı ile iletişim içerisinde” ifadelerini kullandı.

Share: