Kastamonu’da hayvanseverler, Konya’da efsanevi barınağında yaşananları kınadı

Kastamonu’da hayvanseverler, Konya’daki efsanevi barınağında yaşananları kınadı.

Nasrullah Meydanı’nda tıpkısı araya mevrut Kastamonu Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Siper Derneği, Çayyolu Katıksız Hayatı Siper ve Sokak Hayvanları Barındırma Derneği, Kastamonu Huy Hayvanları Koruma Derneği, Efsanevi Hakları Siper Federasyonu (HAYTAP) ve Kastamonu Üniversitesi Natür ve Efsanevi Siper Topluluğu, eş matbuat açıklaması yaptı.

Kastamonu Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği Başkanı Samimi Neval Türkmen, Konya hayvan barınağında gerekli önlemleri almayarak olaya sebebiyet veren yöneticilerin derhal halk çektirilmesi gerektiğini söyledi.

Tamlık yerel yönetimlerin takim, otama kabilinden faaliyetleri namına getirmesi gerektiğini anlatan Türkmen, “Yekpare bunlar sonucunda diyoruz kim saldırgan hayvan yoktur. Açlık, susama ve şiddete maruz bırakılarak eş yoluyla saldırganlaştırılan hayvan vardır. Az Buçuk duygudaşlık, bağıntı ve müsamaha dilek ediyoruz.” dedi.

Türkmen, Kastamonu Valisi Avni Çakır’a teşekkür ederek, “İl Efsanevi Kurulumuzda alınan darülfünun kampüsündeki köpeklerimizin toplatılması konusundaki asamble kararının ertelenmesi talimatları ve efsanevi hakları savunucularıyla üniversite yönetiminin kampüs zarfında akıllıca yerde kulübeler yapması ve beslemesi üstüne desteği üzere minnet ve teşekkürlerimizi anlatım ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Share: