Konya’da kaçakçılara operasyon: 7 bakı

– Konya’dahi kaçakçılara operasyon: 7 gözaltı

KONYA – Konya’bile polis ekiplerinin kaçakçılara yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda binlerce habersizce duman ve kötü ürünleri, gümrük kaçağı tıbbi yapıt ve cep telefonları ele geçirildi. Olaylarla ilgisi olan 7 güç gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye bakarak, Konya Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Savaşım Bölüm Müdürlüğü ekipleri, devletin alacak kayıplarının ve nahak kazancın önlenmesi adına kaçakçılıkla mücadelesini sürdürürken halkın sağlığını hiçe sayanlara da çarpış vuruyor. Bu çerçevede KOM ekipleri kargo eliyle binlerce habersizce tıbbi ürünün Konya’ya geleceği bilgisine ulaştı. yalnız harekete güzeşte ekipler çalışmalara başladı. Polis Güçleri ekiplerinin çalışmaları neticesinde gümrük kaçağı tıbbi ürünlerin depolandığı tarz Selçuki ilçesinde mevcut 3 iş yerinde ve 2 araçta arama gerçekleştirildi. Aramalar sonucunda 3 bin 944 skor gümrük kaçağı tıbbi işaret (komprime, jel, püskürteç) ele geçirildi. ÇIFTLIK ekiplerinin durumundan şüphelendikleri ayrımsız şahsın üzerinde, aynı gelişim yeri ve tıpkısı araçta yaptıkları aramalarda ise 21 skor gümrük kaçağı el telefonu ele geçirildi. Ekipler çaktırmadan cep telefonlarına ve tıbbi ürünlere halk koydu.

Halkın sağlığını tehlikeye atarak kaçak kötü ve tütün ürünleri imal eden şahıslara cebin bile operasyonlar çabukluk kesmeden bitmeme ediyor. KOM ekiplerince yapılan çalışmalar çerçevesinde tespit edilen tıpkısı evde yapılan aramada 33 bin 600 nüsha gereksiz makaron, 10 bin skor dolgulu sigara, 100 nüsha kesilmiş bandrolü, 29 kilo kıyılmış tütün, 2 nüsha sigara sarma makinesi ve 1 skor sigara sarmada makbul çekicilik kompresörü ele geçirildi. Konuyla ait gözaltına alınan 7 şahısla ilişkin adli muamele başlatıldı.

Share: