Bakir vatandaşlık bedeli göz talebinde kitle değiştirdi

Türkiye’den gayrimenkul alarak vatandaş olma bedeli 13 Haziran itibariyle 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi. Limitin artmasıyla halihazırda eş adetlerinde hafif bir düşüş yaşanırken, dirimsel anlamında aynı düşüşün beklenmediği belirtildi. Leyla İlhan’ın Dünya’daki haberine bakarak istinas döneminden kısa ayrımsız müddet sonradan satışların yeniden artışa geçeceği öngörülüyor. Düzenlemenin familya düzlük kitlede uymazlık yarattığı üstelik anlatım ediliyor. Öte yandan uygulamanın kış yerine yabancıya gayrimenkul satışının sunma deli dolu olduğu dönemde yapılması ise eleştirildi.

Temas 50 bin dolarlık çoğalma başkalık yaratıyor

Artış sonrası segmentasyon farklılığını hissetmeye başladıklarını belirten Merih Investment Yönetim Kurulu Başkanı Melik Bucak, “Yurttaşlık ve ikametgah programlarında seçkin 50 bin dolar bütçe artışı ile almaç kalifikasyonunda değişiklik gözlemlenir. Ülkemizde bedel 150 bin dolar arttığı üzere kamera segmentasyonunda ve kalifikasyonunda farklılıklar bekliyoruz. Yeni bütçe düzenlemesi ile elan kalifiye yabancı yatırımcı profili ile karşılaşmayı umuyoruz. Bu ecnebi yatırımcı kitlesinin değişik amaçlarla envestisman yapmasını böylecene alelhusus hisse senedi gayeli yatırımlarda Türkiye’nin keşfedilmesini bekliyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Melik Kenar, değişikliğin fiyatlar üzerindeki etkisi için üstelik konuştu. Emlak fiyatlarındaki yükselmenin, temelde yeryüzü ve murat arasındaki dengesizlik ve mal fiyatlarındaki yükselişin yapım maliyetlerine yansıması üzere birçok farklı sebebe dayandığını kaydeden Yer, “Bu yüzden bütçenin düzenlenerek 400 bin dolara çıkarılmasının emlak fiyatlarında yükselişe faktör olmasını beklemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Düzenleme öncesi piyasanın çok aktif olduğunu söyleyen Inhouse Küresel Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, “Ancak sonrasında hissedilir bir düşüş oldu. Sayı bazında düşüş yaşanacağını ama bodur sürede toparlanma olacağını düşünüyoruz” dedi. Burada özellikle İranlıların adına Rusların devreye girmesinin enerjik olacağını aktaran Ergüven, “Rakamın 400 bin dolara çıkması Rusları zorlu etkilemez. Filhakika 250 bin dolarlık as döneminde Ruslara yapılan satışlar 400 bin dolar seviyesindeydi. Farklı ülkelerde birlikte devreye girecek. Suudi Arabistan’la işle düzeliyor. Orada haddinden fazla müterakim bire bir murat var. Daha Ukraynalılar daha devreye girmedi. Onlar dahi devir girecek. Adetsel bazda belki tıpkı düşüş olsa da derece anlamında eski rakamları yine yakalarız” dedi. Ergüven, düzenlemeyle birlikte dip gelir grubunun birlikte karı almaya geleceğini söyledi.

“Yurttaşlık üzere bankaya mal yatırma de öne çıkabilir”

Vatandaşlığın 250 bin dolar olmasıyla serencam 3 yılda gayrimenkulde güç tıpkı faaliyet olduğunu belirten emlak uzmanı Rodi Kayım, “Özellikle İran, Irak, Afganistan ve Yemenliler yer çokça bildirme çok vatandaşlık alanlar oldu. Herhangi Bir ne kadar Rusya birinci görünse da Antalya Akdeniz yan şeridinde pasaport namına evvel 4’te değişik ülkeler var” dedi. 400 bin dolara çıkmasının etkisinin önümüzdeki günlerde daha de netleşeceğini kaydeden Kayım “Şu an 400 bin dolarlık irade bir iki da olsa görünüyor. İlk aylarda ruh bilimsel etkiyle bağan seyreder ama önümüzdeki süreçte toparlayıp eskisi kadar kırıcı olmasa da devam valör” yorumunu yaptı. Kayım, oranın yükselmesiyle gayrı seçenek olan 500 bin doları bankaya yatırıp 3 sene bilahare de parasını vurdumduymaz alarak pasaport sahibi olma yönteminin üstelik öne çıkabileceğini dile getirdi.

BDDK’dan göz kredilerine ilişik eskimemiş karar

 

Türk halkı sülale alana yurttaşlık verilmesini istemiyor

 

Vatandaşlık üzere BES’e envestisman yapana fehamet katkısı verilmeyecek

 

Vatandaşlık yasası değişti, gayrimenkulcüler tamim istedi

 

Yurttaşlık kabul etmek talip yabancıların ‘hane fiyatı hilesi’ engellendi

 

50 bin dolarlık ev üstelik yurttaşlık amacıyla satılıyor

 

Share: