Komutan Tören: “Depremin acısı karşısındaki kurtuluşlar, tesanüt direnci ve umudumuzu artırıyor”

Ordu’nun Altınordu Belediye Başkanı Fazla Tören, zelzele bölgelerinden biri olan Adıyaman ilindeki çalışmaları değerlendirerek, “Yaşadığımız büyük acılar karşısındaki kurtuluşlar, dayanışma direnci ve umudumuzu artırıyor” dedi.

Adıyaman Gölbaşı zelzele bölgesinde, Eş Güdümcü Tokat Valisi Numan Hatipoğlu öncülüğünde ve Altınordu Şehremini Fazla Tören’in koordinasyonunda çalışmalarını örümcek ekipler, depremin yaralarının sarılması üzere sonsuz yerine çabalıyor. Depremzedeler üzere konteyner site ve Gölbaşı ilçesinde kurulması düşünülen taşımalık hastanesinin altyapısının hazırlanması çalışmaları de bitmeme ediyor.

Arama-istirdat, insancasına müzaheret, göçük tahammül, altyapı çalışmaları, yunak aşındırmak, bozulmamış akarsu, kıvrak keyif ve çıkmaz hayvanlarının beslenmesi hizmetleri sürdürülürken, kent temizliği hizmetlerinde kaymakamlık belediyeleri dahi destek ve katkı veriyor.

Yapılan müzaheret çağrısına kulak veren vatandaşların Altınordu Belediyesi’ne teslim ettiği yardımların bölgeye sevki dahi sürüyor. Şimdiye büyüklüğünde anne besin maddeleri, battaniye, ısıtıcı, gaflet uykusu tulumu, süt kuzusu maması, hijyen seti, kışlık gidermek, bozulmamış akarsu, paketlemek ve yakıt ilkin tutmak amacıyla AFAD aracılığıyla bildirilen ihtiyaç maddeleri ile doldurulan tırlar bölgeye ulaştırıldı. Antrparantez konteyner, sokak hayvanları için mamadan oluşan yardım malzemeleri birlikte bölgeye atıf edildi.

Deprem bölgesindeki çalışmaları ve yapılan yardımları değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Çok Tören, “Yaşadığımız balaban elem karşısında şahitlik ettiğimiz kurtuluşlar ve milletimizin gösterdiği balaban el birliği, direncimizi ve umudumuzu artıyor. Altınordu ailemiz adına depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarının sarılması üzere tam ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Tamlık dünyaya inç ısırtacak bire bir iyilikseverlik ve el birliği gösteren Türk Milleti’ne ve Altınordulu hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. – KALABA

Share: