Adıyaman haberi! Sultangazi’de Adıyaman narına balaban rabıt: 2 günde 100 titrem satıldı

Adıyaman’dan gelişigüzel yıl ilk teşrin ayında İstanbul’a getirilen meşhur Adıyaman narı bu yıl de Sultangazi’da nazik bent gördü. 3 tır dolusu toplam 100 titrem nar 2 günde tükendi.

İstanbul Sultangazi’dahi tüvana Adıyamanlı vatandaşların nüfusunun fazla olması zımnında geleneksel kuzuluk getirilen şişko nar satışı bu yıl üstelik bitmeme etti. kendine has aroması ile bildik Adıyaman narı Avrupa ülkeleri dahil dayanıklı çokça ülkeye ihraç edilirken, İstanbul Sultangazi’dahi dinç Adıyamanlılar birlikte rastgele yıl Teşrinievvel ayında memleketlerinden Sultangazi’ye tırlar ile getirilecek tonlarca narın yolunu gözlüyor. Hafta sonu Esentepe Mahallesindeki geniş alana getirilen 3 tır dolusu toplam 100 titrem nar 2 günde satıldı.

Osman Aslan isimli vatandaş ” Herhangi Bir sene Adıyaman’dan İstanbul’a Ekim ayında tahminî 100 tona mail nar geliyor. Bu sene da tıpkı şekilde geldi. Geçmiş itibariyle tırımız vardı buraya ve 100 tondan hemencek bir lahzada gördükleriniz kaldı. Yoldan geçen vatandaşların dahi ilgisi haddinden fazla balaban. Narın hem muafiyet sistemine hem üstelik tansiyon, his üzere bir çokça faydası olduğunu esenlik bilimleri söylüyor” dedi.

Recep Tanrıverdi isimli yurttaş ise “Gelişigüzel yıl ilk teşrin ayında evire çevire Adıyaman’ımızdan Sultangazi ilçemize yaklaşık 100 ile 150 titrem arası nar gelmektedir. Sultangazi ilçesinde Adıyamanlılar yoğunlukta olduğu üzere ilişki hayli faziletkâr oluyor zaman gelen narların çoğu tükenmiş tığ de almaya geldik hemşehrilerimizi bekâr bırakmadık. Yoldan gelen geçenlerin üstelik ilgisi pahal. Bu ilgiye Adıyamanlılar olarak müstahak olmaya çalışıyoruz. Haddinden Fazla iyice narımız var bunun kıymetini bilmelerini istiyoruz” dedi.

Hasan Aluç isimli yurttaş ise “Adıyamanlıyız, Adıyaman denilince Nemrut Dağı’ndan sonradan narımız anılmış narsız yapamayız. Her yıl bu zamanlar güzün mayhoş dediğimiz bu narımızı kamyonlar ile getiriyorlar. Tığ birlikte gelip buralardan alıyoruz. Evimize götürüyoruz. Çoluk çocuğumuza yediriyoruz. Misafirlerimize ağırlama ediyoruz çok memnunuz emeği geçenlerden Allah razı olsun ” dedi. – İSTANBUL

Share: