KKTC’den otama amacıyla Samsun’a mevrut kadının karnından 3 kilo kütle çıkartıldı

KKTC’den tedavi üzere Samsun’a mevrut kadının karnından 3 kilogram yığın çıkartıldı

SAMSUN – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndenSamsun’a tedaviye gelen 26 yaşındaki kadının karnından 3 kiloya andıran kütle çıkartıldı.

26 yaşındaki E. K. ünlü kadın, karnında şişik, nefes alamama, tuvalete çıkamama gibi şikayetlerle KKTC’birlikte tıpkısı hastaneye başvurdu. Burada karnında kütle olduğu tespit edilen E. K., faaliyetler almak amacıyla Medicana Intarnational Samsun Hastanesi’ne geldi. Jinekoloji ve Mevlit Uzmanı Prof. Dr. Cazip Faik aracılığıyla ameliyata alınan tüvana kadının karnından 2 kilo 890 gram ağırlığında, 20’ye 20 santim büyüklüğünde ayrımsız kütle çıkartıldı.

“Hastanın karnından 3 kiloya andıran kütle çıkartıldı”

Gailesiz hastanın karnından 3 kiloya andıran kötü huylu kütle çıkartıldığını belirten Prof. Dr. Cazibedar Faik, “Hastamız 26 yaşında. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşamını sürdürüyor. Orada yapılan tedavide karında yığın belirleme edilmiş. Gelmeden önceki yapılan tomografi bile dun fevk 20’ye 20 cm kadar bire bir yığın ile karşılaşılmış. Orada gine dermoid kist denilen yani içerisinde kıl olan benzeri ur şekli adına anlatım edilmiş. Kitlenin büyüklüğü dolayısıyla hastamız neredeyse dem bile alamıyordu. Mukteza hazırlıkları yapıp ameliyata aldık. 2 bin 890 gram ağırlığında hep karnı dolduran aynı yığın çıkarttık” dedi.

“İlaç tedavisine yanıt ita ihtimali çok fazla”

Tümörün kötücül çıkmasına karşın, tendürüst hastanın derman tedavisi ile hastalıktan firar ihtimalinin berenarı efdal olduğunu anlatım fail Prof. Dr. Üstün, “Frozen dediğimiz faaliyetler sırasında kabaca tümörün cinsi üzerine hikmet veren haleldar etüt yaptırdık. İlk tetkik sonucu mix germinal tümör olabileceğini söylediler. Hastamız canlı ve bekar olduğu üzere fertilite koruyucu cerrahi dediğimiz yöntemle kitleyi çıkarttık. Bağırsaklarda olan yapışıklıkları temizledik. Rahimde benzeri sorumluluk olmadığı üzere almadık ve ileride yavru sahibi olabilmesinde tıpkısı engel bulunmayan. Elbette, kemoterapi ve merhem tedavisi takanak. Bu kadar durumlarda hastaların merhem tedavisine karşılık ödeme ihtimali çokça erdemli oluyor. İnşallah hayırlısıyla tamamıyla kurtulacak diye niteleyerek tahmin ediyoruz. Kist, bütün karnı doldurduğundan ufuk hastamız ameliyat öncesi dem alamıyordu. Yığın, diyaframı üstelik baskılıyordu. Balaban tuvaletine çıkmakta da zorlanıyordu. Ameliyatın arkası sıra bunun kabilinden sıkıntıları atlatmış oldu. Kimyasal Tedavi ve merhem tedavisi ile bile tamamen sağlığına kavuşmasını diliyoruz” diyerek konuştu.

Share: