Kırklareli’nde izleme ettiği kadını bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına bitmeme edildi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde İlknur Gökay Tuncel’i bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Yavaş Ukubet Mahkemesinde tanıdık duruşmaya, karşı tasarlayarak bilerek kanlı suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapishane cezası istenen mevkuf sanık Selçuk Seyyar ile öldürülen Tuncel’in annesi Nevin Mıdık ve maktulün eşi Caner Tuncel şikâyetçi yerine katıldı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Misyon Gerenli ve Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer peyrev adına murafaa salonunda amade bulundu.

Sanık Gezgin öldürme kastıyla olayı gerçekleştirmediğini savundu.

Maktul ile 9 yıl süren benzeri itiyat yaşadıklarını tabir fail Seyyar, daha sonraları bire bir nedenden âlem ayrıldıklarını ve kendisine tenkil kararı aldırdığını ati sürdü.

Hasımları olduğunu ve daima birlikte çakı taşıdığını tamlayan Turist, “Amacım onu öldürmek değildi. Onu yaralayıp kendimi bile onun gözlerinin önünde öldürecektim. Hançeri hafif şekilde karnına soktum yere yatırdım karşısına geçtim ve kendimi birlikte 3-4 yerden sapladım. Tahliyemi istemiyorum.” dedi.

Murafaa Başkanı Alihan Orhan, sanık Seyyar’nin müddeiumumilik aşamasında verdiği ifadesiyle murafaa nezdinde verdiği ifadelerde tenakuz olduğunu belirtti.

Tanık namına mahkeme huzuruna alınan maktulün kardeşi Nesrin Karataş da kardeşinin öldürüldüğü tam telefonla görüştüğünü söyledi.

Selçuk Turist’ye alın tetik olması üzerine uyardığını ve daha sonraları çığlıklar duyduğunu anlatan Karataş, “Kardeşimle telefonda konuşuyorduk. Bir biberli duydum. Oysaki Selçuk kardeşimi bıçaklamış.” dedi.

Duruşmada maktulün annesi Mıdık bile sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Kızının sanık eliyle zılgıt edildiğini müstakbel süren Mıdık, tıpkısı öğün kızını kaçırmaya de çalıştığını söyledi.

Maktulün eşi Caner Tuncel da sanığın yer gösterişli cezaya çarptırılmasını istek etti.

Müşteki savunmasına müdahale ettiği gerekçesiyle maznun ayrımsız süre murafaa salonundan çıkarıldı.

Cumhuriyet Altını savcısı mütalaasında sanığın mevkuf yargılanmasını rica etti. Murafaa heyeti birlikte sanığın mevkufiyet halinin devamına karar verdi.

Duruşma doğacak tıpkı tarihe ertelendi.

Avukat Sıygı Bitirim, duruşmanın peşi sıra adliye binası uğrunda matbuat mensuplarına, sanığın beyanları ile maktulün hatırasına hakaret ettiğini söyledi.

Sanığın cezasını azaltmak istemiyle ayn boyamaya çalıştığını gelecek süren Kumarhane, sanığın bildirme sakil cezaya çarptırılması için davaya sonucuna büyüklüğünde karışan olacaklarını kaydetti.

Olay

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 4 Teşrinisani 2021 tarihinde Lüleburgaz Belediyesinde çalışan İlknur Gökay Tuncel, Fatih Caddesi’nde yaya evine giderken önceden tanıştığı Selçuk Turist’nin kendisini strateji ettiğini fark edince bir apartmana sığınmaya çalıştığı sırada bıçaklanmıştı.

Olayda Gezici, kendisine dahi aynı bıçakla kötülük vermiş, ihbar konusunda bölgeye gelen 112 Evgin Servis ekipleri yaralıları Lüleburgaz Oran Hastanesi’ne kaldırmıştı.

Tuncel, hayatını kaybederken, yaralanan maznun Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne irsal edilmiş, tedavisinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.



Share: