Ünlülerin hamal annesi oluşmak lacerem tıpkı ihtisas?

Megha Mohan, BBC News

Yavru ayırmak amacıyla taşıyı analık yöntemine başvuran ve bu konuda örtüsüz konuşan ünlülerin sayısı aktarılma geçtikçe artıyor.

Naomi Campbell, Priyanki Chopra, Elon Musk ve Ki Kardashian’dan sonradan Paris Hilton da bu yönteme başvurduğunu paylaştı.

Peki ünlü biri için hamal analık ayırmak elbet ayrımsız ruh?

Bunu deneyimi iki öğün aktif Shanna St. Clair anlatıyor.

İki değişik deneyim

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde kıpırdak Shanna sırtçı üvey anne yöntemini ilk defa tıpkı dergiden okudu.

Konuya büyük bağlam duyan Shanna, “anadan görme taşıyıcılıkta” kadının kendi yumurtasının donörün spermiyle döllendiğini, “gebelik” yönteminde ise kadının apayrı birinin döllenmiş yumurtasını taşıdığını öğrendi.

Shanna, hamal anneye bebeği taşıması amacıyla mülk ödendiği “ticari hamaliye” ile çocuk sahibi koyulmak isteyenlere benzeri kıymet almadan destek olmak üzere yapılan hamaliye arasındaki farkı da anladı.

Shanna’nın okuduğu veri, hamal anneliği özellikle biricik başına yavru sahibi görünmek isteyenler, çocuk sahibi olamayanlar ve LGBT aileler üzere çokça ongun bir formül olduğunu öne sürüyordu.

Bilcümle o anda Shanna’nın aklına tıpkısı düşün geldi.

Üç bala sahibi Shanna, “taşıyıcı gebelik” yapabileceğini düşündü.

Sırtçı annelik ajansına vasıta yaptıran Shanna ve eşi detaylı bire bir sürecin içine girdi, birçok soruşturma tamamladı ve ruh bilimci ve doktorlar ile onlarca musahabe yaptı.

Beş Altı hafta bilahare Shanna’nın telefonu çaldı.

Ünlü bir çift, Jennifer ile Mark profilini okumuştu ve New York’ta bire bir araya katılmak istiyorlardı.

Buluştuklarında çokça iyi anlaştılar.

Shanna, “İkisi çokça tatlıydı. Beni, çocuklarımı ve hayatımı tefrik etmek için çok mücahede ettiler” diye niteleyerek anlatıyor.

Shanna’ya yapılacak ödeme, tuluk çağa kliniğine yolculuk, otel, mahrukat, araç ve gebelik izni masraflarını karşılamak için anlaşıldı.

Üç yılda mecmu 50 bin dolar ödeme yapıldı.

Hamile işlemez olmak için birkaç sefer rahme husye konulması gerekti, ancak veladet yaptığında Jennifer ile Mark, Shanna’nın elini tuttu ve gözyaşları içinde ona teşekkürname etti.

Jennifer beş altı kamer bilahare Shanna’yı yeniden aradı ve Catherine ünlü ayrımsız arkadaşıyla öncelemek istedi.

Catherine üstelik adlı bire bir aileden geliyordu.

Yıllardır taşıyıcı analık dahil birçok yöntemi denese bile tıpkı soy çocuk sahibi olamıyordu.

Shanna, “Geriye dönüp baktığımda ikaz sinyallerini görebiliyorum” diyor.

Catherine’in ücretlerden tasarruf etmek üzere taşıyıcı üvey anne ajansını es geçmeyi ve hemen avukatları vasıtasıyla sözleşme yapmalarını önerdiğini anımsayan Shanna sözlerine şöyle devam ediyor:

“Sonra, Jennifer ile geçirdiğim süreçte zaten psikolojik tıpkısı değerlendirmeden geçtiğim üzere bunu tıpkı daha yaptırmama lüzum olmadığını söyledi.”

Shanna, üç denemeyi kabul etti.

İlk kendisine, hamal ana ve er bezi donörünün günce hormon enjeksiyonlarıyla nüsha dönemlerini senkronize ettiği “döngü” adı verilen tıpkı sürece başladılar.

Daha sonraları Shanna ve eşi döllenmiş yumurtanın Shanna’nın rahmine yerleştirileceği klinikte Catherine ile şahsen tanışmaya gittiler.

Catherin’e sarılmak istediğinde onun geri çekildiğini anlatan Shanna, “bu deneyimin Jennifer ile Markka kabilinden olmayacağını anladım” diyor.

İlk denemeleri rate oldu.

Catherine, ihtimal Shanna’nın çarkıt olduğunu söyleyerek ona yatıştırıcı bire bir derman teklif etti.

Shanna reddetti amma Catherine vazgeçmedi, “Senin derdin nedir Shanna, yegâne bir ilaç sana beis vermeyecek” diye ısrar etti.

Kendini bastırık altında hisseden Shanna hapı aldı amma Catherine arkasını döner kebap dönmez ağzından attı.

Shanna ikinci kat bile hamile kalmadı.

Son misil denediler.

Bu nöbet klinikte buluştuklarında Catherine ekseriyetle annesiyle telefondaydı, evlerinden birinin bağırsak tasarımı hakkında tartışıyordu.

Shanna ile metanetli konuşmadı.

10 dönem bilahare ongun malumat geldi. Shanna’nın hamile olduğuna bel fail test sonuçları çıkmıştı.

Shanna, “İnanılmaz mutluydum” diye niteleyerek anlatıyor, Catherine’in ise, elan önce birlikte gebe mütezayit bire bir bambaşka taşıyıcı annenin henüz bilahare bağan yaptığını söyleyerek mütehammil tepki vermediğini anımsıyor.

Shanna, “Çok üzgünüm, bilmiyordum” yanıtını veriyor.

Catherine ise, “Onun suçuydu” diye hamal annenin rahatsız olan babasını bakmak üzere havaalanında 12 saat beklediğini anlatıyor.

Shanna, Catherine’in bire bir sonraki yorumu karşısında şaşkına döndüğünü anımsıyor:

“Ona gezi etmemesini söyledim amma gezi etti ve bak hangi oldu… Ölmüş bir süt kuzusu.”

Birkaç aktarılma sonradan Shanna’nın hCG hormon seviyesi az buçuk düşmüştü amma doktor ümidini kaybetmemesini söyledi.

Catherine ise, “Olur bekleyelim bakalım hangi olacak” dedi.

Bu konuşmanın üzerinden az buçuk fasıla geçtikten sonradan Catherine, Shanna’yı tekrar aradı ve aynı ayrıksı taşıyıcı annenin doğum yaptığını söyledi.

Bunun arkası sıra Catherine’den on paralık patırtılı çıkmadı.

Shanna rutin doktor kontrollerine gitmeye devam etti fakat Catherine’in bibi bebeği isteyip istemediğini bilmiyordu, bu gelişmeye haddinden fazla şaşırmıştı.

Dört hafta sonradan Catherine düşük yaptı.

Catherine’i arayıp nakletmek istedi ama cevap alamadı, plan atmayı denedi.

Catherine, “Seni birazdan ararım” diye cevap gönderdi.

Bunun üzerinden birkaç çağ daha geçti ve Catherine’den ses çıkmayınca Shanna tekrar mütalaa attı; onu bakir bebeği üzere tebrik etti ve harcamaları üzere faturalarını ne yapması gerektiğini sordu.

Catherine’den gelen yanıt şu şekildeydi: “Shanna, ilişkimiz sona erdi. Çocuğumun doğumu konusundaki soğukluğun beni dehşete düşürdü. Faturalarını ilet.”

Shanna ve Catherine aynı henüz tek konuşmadı.

Dünyada taşıyıcı üvey anne

Üçüncü ve son birikim

California’de Modernly adlı özel bir hamal analık ajansının kurucusu Aria Simuel, “Ünlüler daha çok bu konuda daha meydanda mümkün amma bu yıllardır muteber bire bir formül” diyor.

Yüksek profilli tıpkısı emanet pres müdürleri, asistanları yahut asayiş görevlileri ile kliniğe geldiğinde, bu sırtçı anne üzere haddinden fazla korkutucu olanaklı” diyen Aria, gür ajansların aradaki ilişkiyi akıllıcasına şekilde yönettiğini, herkesin memnuniyetinden sorumlu olduğunu ve psikolojik değerlendirmeler yaptığını anlatıyor.

Aria bazen durumlarda hamal annenin bile çizgiyi aştığını ve ünlülerden türlü taleplerde bulunduğunu paylaşıyor.

Catherine ile yaşadığı deneyimden dört yıl sonraları, Shanna’nın bozuk taşıyıcı analık ajansı ona apayrı tıpkı çiftle tanıştırılmaya istekli olup olmadığını sordu.

Çift ile çokça bol anlaşan Shanna sonuç hele bu süreçten geçmeye değişmeyen verdi.

Bu kere koşa doğurması gerekiyordu.

Shanna, “Catherine ile yaşadığım hicap donör deneyimi üzerimden atmak üzere mebzul tıpkı şeye ihtiyacım vardı” diyerek anlatıyor ve devam ediyor:

“İki pir taşıyıcı annelik deneyimim oldu. Tıpkı tanesi dahi azılı ve ağız ağıza işlemseldi.

“Sırtçı annelik herkese göre değil. Amma bu kadar ferdî aynı madde için, dahil olan herkes kendini mutlu ve dinamik hissediyorsa, farklı insanların seçimlerini yargılamamalıyız.”

Haberde dirim bilimsel ebeveynlerin isimleri değiştirildi

Share: