Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi “Ana Dostu Şifahane” unvanı aldı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinin “Esas Dostu Şifahane” unvanı almaya türe kazandığı bildirildi.

İl Keyif Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Afiyet Bakanlığının anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının emniyetli ve birinci sınıf doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak için “Ana Dostu Sayrılarevi” programının hayata geçirildiği anımsatıldı.

Programın, Ahali Sağlığı Umumi Müdürlüğü Karı ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığınca yürütüldüğü aktarılan açıklamada, “Izlence kapsamında, Faziletli ruh Hastanesinde esas ve esas adayları amacıyla mahremiyete dayalı bir tane kişilik travay, veladet ve lohusa odalarında gebelerin kendilerini ev süresince hissedebilmeleri, cereyan özgürlüğü sağlayabildikleri ve istediği refakatçi ile kalabilecekleri alanlar oluşturuldu.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, program sorumluları vasıtasıyla hastane personelinin tamamına hizmet içi terbiye verilerek fiziki koşullarını güçlendirildiği, mevlit salonunun konforlu aynı şekilde tasarım edildiği belirtildi.

Temel Dostu Hastane Ulusal Kontrolör ekibince hizmet sunumunda cansiparane çalışan hekim ve ebelerle bakım alan mehtaplı, lohusa ve yakınlarıyla birebir görüşmeler yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Çalışmalar sonucu hastanemizin bir nice birimi bakanlığımızca görevlendirilen takım vasıtasıyla değerlendirilerek kriterlerin tamamının namına getirildiği gözlemlendi ve Faziletli İhtisas Hastanesi ‘Ana Dostu Sayrılarevi’ unvanı almaya adalet kazandı. Yorum sonucunda hastanemiz, 2023 yılının önceki ‘Ana Dostu Şifahane’ unvanını almaya türe kazandı.”

Share: