Kırıkkale Belediyesi ulaşımda kullanılacak “akil kart” satışlarına başladı

Kırıkkale Belediyesince şehiriçi ulaşımda kullanılacak tam, tenzilatlı ve gailesiz iri olarak tanımlanan akıllı kartların satışının başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılmış açıklamada, vatandaşların kartları uray hizmet binası ile eskimemiş otobüs akım merkezinden alabileceği belirtildi.

Kent merkezinde 28 mahalleye yönelik seferlere başlayacak belediye otobüsleri üzere elektronik ödeme sisteminin meri olacağı rapor edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Otobüslerde kullanılacak olan uslu anaç, oluşabilecek yoğunluğu geciktirmek için seferlere başlamadan satışa çıkarıldı. Kartın bire bir defaya mahsus ve kişiye özel alınma zorunluluğu bulunmaktadır. Vatandaşlardan kül deneyli amacıyla 20, indirimli kurnaz için dahi 15 teklik bilgili ücreti alınacak. Gazi ve yakını, şehit yakını, özürlü, mânialı refakatçisi ve 65 gözyaşı üstü vatandaşlarımıza ise kartlar ücretsiz verilecek. Mecmu kurnaz tek biniş tarifesi 5,50 lira, tüvana iri 5 teklik, çabucak Faziletkâr İhtisas Hastanesi amacıyla aktarmada 40 an ortamında ikinci biniş 3 lira olarak belirlendi. İndirimli kurnaz kullanacak olan gazi ve yakını, şehit yakını, sakat ve refakatçisi, 65 gözyaşı üstü, güven, açıkgöz, itfaiye, zabıta ve sarı matbuat kartı bulunanlar de otobüslerden ücretsiz yararlanacak.”

Share: