Bes İzmir Şubesi’nden Sgk Binası Önünde Gösteri: “Sakır Sakır Demeden Etkin Sgk Emekçisi Artık Kâfi Diyor”

KERİM UĞUR

Seksiyon Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, SGK çalışanlarının ikramiye, ekleme ödeme, 3600 eklenmiş belirti kabil haklarının verilmesi talebiyle Han Meydanı’nda bulunan SGK binası önünde eylem yaptı. Bölüm Başkanı Mustafa Hamaset, Say ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Âlim’i istifaya çağırarak “Daim çıkarılan kazanç ve prim aflarıyla bu arada sair işlerini bile bakmak üzere doğrusu kesintisiz demeden çalışan SGK emekçisi imdi kâfi diyor” dedi.

BES İzmir Şubesi üyeleri zaman Han Meydanı’nda kâin SGK binası uğrunda toplanarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde “3600 eklenmiş semptom yekpare çalışanlara verilsin”, “Adaletli benzeri ilişik gösterge düzeni insani bir sevap istiyoruz”, “Yılda iki ikramiye hakkımız söke söke alırız” bağlanmış dövizler taşıyan emekçiler, “Kul değil emekçiyiz”, “Vekâlet hayret sabrımızı taşırma”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Sendika üyeleri adına açıklamayı KESK İzmir Şubeler Platformu Bölüm Sözcüsü ve BES İzmir Idarehane Başkanı Mustafa Hamaset yaptı.

“BAKAN’IN ÇIKACAK YASADAN HABERİ YOK”

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgilendiren düzenlemenin SGK çalışanlarının hareket yükünü artırdığına ilgi çekerek, “Düzentileme ve Toplumsal Asayiş Bakanı Vedat Âlim incizap etmelidir. TBMM’ye mevrut şöyle tıpkı bakan düşünün kim çıkacak yasadan haberi namevcut. Bizim gurur başkanlığının doğrusu haberi yok. Ama milyonları ilişik bire bir düzenlemeyle ilgilendiren izah yapıyor ve burada aksiyon yükünü arttırıyor. ve bundan dünya üstelik zarar edecek sigortalılar bile var. Büsbütün bu açıklamadan dünya. Aynı Sosyal Asayiş Bakanı bizlere dilenci uygulaması yapmaktadır. Sanki dilenciymişiz kadar SGK çalışanlarının hisse senedi yükünü 10 intaç arttıran ve kısaca 5-10 sene sürecek yoğunluktan bahsediyoruz. Bu yoğunluğu yaratan açıklamaların sahipleri hiçbir enfrastrüktür çalışması olmadan televizyonlara çıkıp SGK çalışanlarını birlikte Meclis’e bırakıyoruz ihtimal bir ikramiye verilebilir kabil meşruhat yapılıyor. Buradan tıpkısı el henüz sesleniyoruz SGK emekçisi çalımlı kamu emekçisidir, tığ dilenci değiliz hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

“SEÇİM VAATLERİNE SGK ÇALIŞANLARI FEDA EDİLMEKTEDİR”

Içtimai Güvenlik Kurumu’nda felakete bir iki kaldığını ilgi çekici Büzük, “Içtimai Asayiş Kurumu yılda averaj 400 bin civarında emeklilik işlemi gerçekleştirmektedir. İzmir de bu sayı mevcut personelin kapasitesiyle 23 bin dosya civarındadır, EYT den İzmir’birlikte faydalanacak sayısı kısaca 157 bin olup, borçlanmalar ile 200 bini aşması beklenmektedir. Alelhusus mukayyet sigortalılık oranı yer faziletli olan İzmir’birlikte Türkiye ortalamasının üzerinde tıpkısı hisse senedi yükü olacağı, kâin aksiyon yükünün genişlik bir iki 5 yıl süresince 10 hatim aratacağı aşikardır. Buna rağmen hükümet temsilcilerinin Mesai ve Toplumsal Asayiş Bakanı’nın açıklamaları bu gerçeklerden uzaktır. Sözde başvuran derhâl aynı kamer sonraları emekli aylığını alacakmış kabil izahat yaparak SGK çalışanlarını adeta ateşe atmaktadırlar. Seçme vaatlerine SGK çalışanları feda edilmektedir. SGK çalışanları ile vatandaşı yüz yüze getirecek izahat fayrap etmek namına acilen oldukça personel eksikliğinin giderilmesi muktezi enfrastrüktür çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Sürekli çıkarılan rüşvet ve prim aflarıyla bu arada değişik işlerini bile tavlandırmak için zaten aralıksız demeden çalışan SGK emekçisi bundan sonra yeter diyor” ifadelerini kullandı.

Hamaset, açıklamanın sonunda SGK emekçilerinin taleplerini şöyle sıraladı:

“Kesim Emekçileri Sendikası yerine; Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında nahak ve hukuksuz benzeri biçimde kesilen ve duruşma kararına karşın halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve sair munzam ödemelerimizi geriye çevrik istiyoruz. Toplumsal Düzenlilik Kurumu Eklenmiş Ifa Yönetmeliği’nde düzlük kayran katma ödeme puanlarına 100 leşker benek eklenmesini istiyoruz. Ilişik emare düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK emekçilerine dahi 3600 munzam ses seda istiyoruz. Bir, Kaynak Maliye Bakanlığı’nda olduğu kabil, kurum içi eksperlik kadrolarının kurma edilmesini ve sosyal asayiş tazminatı ödenmesini istek ediyoruz. Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz. İnsan onuruna yerinde koşullarda hizmet etmek, insani süregelmek istiyoruz. Yemek ve ulaşım hizmeti verilemeyen yerlerde 3000 TL kemirmek ve 1000 TL misil yardımı yapılmasını istiyoruz, acilen tam sayıda personel alınması gerektiğini belirtiyoruz.

Share: