Kira zammına sinirini oteli yakarak çıkardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, iddiaya göre otel sahibinin bar işletmesine kira zammı isteğine kızan kiracı, motorundan çektiği benzinle bardaki masa ve sandalyeleri ateşe verdi, oteli yaktı. Yangında dumandan etkilenen 12 gönül hastaneye kaldırıldı.

OTEL KULLANILAMAZ ARKAÇ GELDİ

Marmaris’te Siteler 30 odalı aynı otelde yaşanan olayda, alevleri gören vatandaşların ihbarı üstüne görüngü namına sevk edilen haddinden fazla sayıda ivedi yardım ekibi, önce otelde konaklayan 2’si çocuk 12 kişiyi odalardan tahliye ederek hastaneye atıf etti. Hastanede otama altına alınan turistlerin dumandan etkilendiği, esenlik durumlarında dirimlik ateş olmadığı bildirildi. İtfaiye ve TOMA’lar ile taharri altına alınan yangında otel kullanılamaz ağil geldi.

OTEL SAHİBİNE KIZDI BENZİNLE OTELİ YAKTI

Yangın ile ilgilendiren açık yetenekli anket başlatan Marmaris İlçe Itimat Müdürlüğü ekipleri deneyim tanıklarının ifadelerine başvurdu. Otelin bar kısmında müstecir olan M.O. (30) isimli şahsa vasıl ekipler, yangını M.O.’nun çıkardığını belirleme ederek gözaltına aldı.

KİRA ZAMMINA SİNİRLENDİ

İddiaya bakarak, otelin amerikan bar kısmında İ.A. isimli arkadaşı ile ortak namına kiracı olduklarını tamlayan M.O. verdiği ifadede, kiraladıkları işletmenin otel sahibi olan Y.K.’ye daima icar zammı istediği için kızarak motorundan benzen çektiğini, amacının çabucak iskemle ve masaları acıtmak olduğunu, otelin yanmasını asla istemediğini ve haddinden fazla pişman olduğunu belirterek, yangını çıkardığını itiraf etti.

“HERKESİ KURTARDILAR”

Yangın esnasında yan otelde nazil Mehmet Sıtkı Tığ, tün olayın gürültüsü ile uyandığını tabir ederek, “Balkondan hariç baktığımda insanların burada toplandığını, itfaiye aracı polis güçleri araçlarını gördüm. Ben da aşağıya indim, elektrikler kesilmişti. Merdivenlerden aşağıya yürüdük. Sanırım aşevi bölümünde hararet kullanılmış. Dumanlar bizim tarafa da gelmişti. İtfaiye eskiden engelleme etti. Herkesi kurtardılar, rastgele ağırlık oluşmadı” dedi.

Yangın sırasında alay malay oldukları belirlenen iki İngiliz vatandaşı karı ile ortağı İ.A. ifadeleri alındıktan sonradan başıboş bırakılırken, M.O.’nun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bilgisi edinildi.

Share: