Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Ekip Toplantısı’nda konuştu: (1)

CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Etiket üzerinden yöntem yapmayacağız, akide üzerinden siyasa yapmayacağız, hayat tarzı üzerinden politika yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. 85 milyon kardeşim duysun; tek ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Kadro Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin herhangi bir aracılığıyla sorunu olan vatandaşların takım toplantısına geldiğini ve çözüm istediğini rapor etti.

Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için, seçkin evde varlık olması amacıyla savaş ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, değme temel-babanın çocuğunu huzur içre yatağına yatırdığı ve atıl evladına rahatlıkla aksiyon bulabildiği, çiftçinin ürettiği, karşı terinin karşılığını aldığı, temas kalem düşüncenin özgürce tartışıldığı, insanların düşüncelerini açıkladığı üzere hapse atılmadığı, ayrımlı düşüncelerin Türkiye’nin önünü açtığı ve bu çerçevede herkesin kucaklaştığı aynı Türkiye istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Toplumu ayrıştırmak değil, koçuşmak istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Onlar ayrıştırıyorlar, biz kucaklaşacağız. Onlar bölüyorlar, biz bölünmeyeceğiz. Kimlik üzerinden politika yapmayacağız, inanç üzerinden siyaset yapmayacağız, hayat tarzı üzerinden politika yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. 85 milyon kardeşim duysun; hiçbir ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız.” diye konuştu.

İstanbul Barosu seçimlerinde ilk kez tıpkısı kadının baro başkanı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, başkanlığa seçilen Filiz Saraç’ı telefonla arayarak kutladığını belirtti.

Avukat ile savcının tıpkısı platformda olması gerektiğini, birinin kanıt, diğerinin ise savunma makamı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, mütekâmil ülkelerin yaptığı gibi adaleti bina etmek istediklerini rapor etti.

Gezici mahkemelere akıbet vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türe az daha onu arayıp bulacağız.” dedi.

Seyahat Parkı olaylarının Türkiye’nin, vatandaşların haksızlık karşısında yükselttikleri bir curcunalı, benzeri bayrak olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, bu bayrağın demokratlık ve doğruluk bayrağı olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Yolculuk olaylarından yargılananların 6 aydır cezaevinde olduğunu ve yegâne soru da sorulmadığını encam sürerek, “Ahdimdir; ne olursa olsun, bedeli ne büyüklüğünde vahim olursa olsun bu ülkeye adaleti evet getireceğim evet getireceğim. Ortası namevcut bu işin. Vera’yı babasıyla buluşturacağım. Bizim el erki tarihimizin kibirli tıpkısı sayfası olan Seyahat’ye buradan selam uzatmak da benim boynumun borcudur.” sözlerini sarf etti.

Amasra’daki eroin kazası

Amasra’daki beyaz zehir kazasında 41 kişinin hayatını kaybettiğini ve sorumluların bibi mahsus olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu işten elbette sıyrılırız” diyerek hesap yapıldığını sav etti.

41 kişinin hesabını kimin vereceğini soran Kılıçdaroğlu, hazırlanan bir rapora bakarak, faciada ölümleri artıran etkenlerin başında madendeki havalandırma sisteminin hatalı planlanmasının geldiğini öne sürdü.

İktidar makamlarının bölgeye yaptığı ziyaretlere değinen Kılıçdaroğlu, “Orası ağlama duvarı değil. Siz görevinizi yapacaksınız, bu işin failleri, sorumluları ki onları bulacaksınız. Soma’bile olduğu gibi bloke etmek istiyorlar. Tıpkı esas diyor ya; ‘Soma’daki kabil bu işin üstünü kapatmasınlar. Lütfen takipçisi olun’ diye niteleyerek; 41 aileye üstelik Amasralılara birlikte benim sözüm var, onların hesabını soracağız. Bundan on paralık kimsenin endişesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

İl gezileri

Geçen hafta Adana, Osmaniye, Tokat ve Sivas’ı mülakat ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, inanların yaşadığı sorunları yerinde başlamak, dertlileri itaat etmek için Anadolu’ya, köylere gitmek gerektiğini söyledi.

Tokat’ta Tekel’e ilgili ayrımsız fabrikanın “yerle aynı edildiğini” ifade fail ve buranın fotoğrafını gösteren Kılıçdaroğlu, yapılanların tamamının satıldığını ve “yendiğini” öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Bulutsuz ve kemiksiz söylüyorum; DÜRÜST Parti iktidarları yıpranmamış tıpkısı fabrika yapabilecek düşünceye eş değiller. Onlar birlik anlamıyla bire bir katabolizma ekibidirler ve seçme şeyi yakıp yıktılar, bütün fabrikaları.” diye konuştu.

“Sivas’taki 22 okulun arsalarını doğrulama edin, okulları biz yapacağız”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sivas’ta 22 okulun orak ayı ayında alınan kararla yıkıldığını ancak baştan yapılmadığını rapor eden, “Milli Eğitim Bilimi Bakanlığına yeniden çağrı yapıyorum. Bu 22 okulun arsalarını bize konfirmasyon edin. 1 yıl içerisinde okulları yapacağız, donanımını yapacağız, değme şeyi kusursuz olacak ve okulları Milli Eğitim Bakanlığına teyit edeceğiz. Bu kadar celi, bu büyüklüğünde açık.” dedi.

İktidarın ekol yapmaktan, üretimlik yapmaktan âcizlik olduğunu ati süren Kılıçdaroğlu, Sivas Çipo Çelik Fabrikası’nın dahi mafyaya teslim edildiğini iddia etti.

İktidar olmaları halinde fabrikaya kanun tarafından halk koyacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, fabrikanın evveli olduğu kabilinden gene çalışacağını belirtti.

(Sürecek)

Share: