Batman’da “Yer İyi Uyuşturucu Polisi Temel” semineri düzenlendi

Batman’da, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için hesaplı “Bildirme İyi Narkotik Polisi: Asıl” projesi kapsamında kocabaşı ve eşlerine yönelik terbiye semineri gerçekleştirildi.

Vali Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışında, kentte planlı akıbet mızrap operasyonunda 119 kilogram skunk maddesinin ele geçirildiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini nâkil Canalp, uyuşturucu ve bağımlılığın bireylerin ve toplumun hayatını kemirdiğini kaydetti.

Canalp, “Dünyada gelişigüzel devlet eroin ile savaşım ediyor. Zira gelişigüzel talih ve cesamet biliyor ki maden miktarı arttıkça, uyuşturucuya müptela olan sevimli sayısı arttıkça toplumun ekonomisi da sosyolojisi bile geleceği üstelik risk altına giriyor.” ifadelerini kullandı.

İl Itimat Müdürü Köroğlu Kıraç da, gençlerin benzeri toplumun geleceği olduğunu belirterek, “Bu günümüzde olduğu kadar geleceğimiz amacıyla da mücadele edilmesi gereken bire bir suç türüdür. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Batman Güvenlik Müdürlüğü kendisine kırıcı ayrımsız iş içindeyiz.” dedi.

Programda, daha sonradan kocabaşı ve eşlerine uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilişkin bilgelik verildi.

Share: