Keyif turizmi alanında yetki belgesini aldı, deminden sınırlı dışından hastalar bekleniyor

Keyif turizmi alanında bitirme belgesini aldı, demincek daraç dışından hastalar bekleniyor

Trabzon Sağlık İl Müdürü Kağan Mahirane:

“Sağlık turizmi ülkemizin önemsediği bir bahis”

“Kamu açılımlarımızı sağlık turizmi anlamında yaptık. Duyurularımızı yapmaya başladık”

TRABZON – Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Ömer Burhanoğlu, Fizik Otama ve Iyileştirme Hastanesi, afiyet turizmi alanında bitirme belgesini alırken ev dışından gelecek hastaları bekliyor.

Hikmet Otama ve Iyileştirme itibarıyla bölgenin yer kuvvetli hastanelerinden biri olan Ömer Burhanoğlu Hikmet Otama ve Iyileştirme Hastanesi’nde, yurdun değişik yerlerinden gelen hastalara bakım verilirken, spor yaralanmalarına vabeste menüsküs, uymaz bağlam, çiğin, tel, tendon yırtıklarına kapalı rahatsızlıkların bile tedavisi yapılıyor.

Sağlık turizmi ülkemizin önemsediği tıpkısı konu

Afiyet turizmi yönünden hastanenin mezuniyet belgesi aldığını, bundan sonra sıkı dışından hat hastaların beklendiğini kaydeden Trabzon Esenlik İl Müdürü Melik Yordamlı, bu yöndeki duyuruları yapmaya başladıklarını söyledi.

Mahir, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bakımından bölgenin yeryüzü donanımlı hastanelerinden biri olan Maçka Ömer Burhanoğlu Hikmet Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde, yurdun değişik yerlerinden gelen nüzullü hastalara hizmet verilirken, spor yaralanmalarına sınırlı menüsküs, uymaz deste, omuz, lif, tendon yırtıklarına sınırlanmış rahatsızlıkların birlikte tedavisi yapılıyor” dedi.

Afiyet turizmi ülkemizin önemsediği tıpkısı laf

Sağlık turizmi yönünden hastanenin mezuniyet belgesi aldığını, daha çok az dışından gelecek hastaların beklendiğini kaydeden Çevrimli, bu yöndeki duyuruları yapmaya başladıklarını ifade ederek, “Hikmet Otama Iyileştirme hastanemiz, tamamen bağımsız bire bir hastane. Bütün ülkemizdeki Hikmet Otama ve Iyileştirme gerektiren hastalarımızın otama imkanına sahip olunan aynı şifahane. Öz içerisinde hikmet tedavinin gerektirdiği tamlık imkanları içerisinde barındıran benzeri hastane. Esenlik turizmi ülkemizin önemsediği aynı laf. Tamlık arsıulusal arenada işlenmesi yerinde çok okkalı getirileri olacak bir konu. Biz birlikte ilimizde bunu önemsiyoruz. Hele kamuda olan hastanelerimizde keyif turizmi kapsamında hizmeti yaygınlaştırma alanında çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu hastanemiz üstelik ilimizde afiyet turizmi kapsamında bakım verme anlamında muktezi mezuniyet, doküman ve donanıma cemaat benzeri hastanemiz. Eklenmiş yerine ilimizde hususi hastaneler ve fakültemizde birlikte bu hizmeti vererek şehrimize esenlik turizmi girdisini artırmaya hız ediyoruz. Hikmet Tedavi Rehabilitasyon Hastanemiz de bu anlamda hem teknik donanımıyla hem doktor kadrosuyla hem de odalardaki hastalara verilen konforuyla akıllıca olan bire bir yer. Bu anlamda bundan istifade etmeye hız ediyoruz. Umum açılımlarımızı keyif turizmi anlamında yaptık. Duyurularımızı yapmaya başladık. Uluslararası arenada acenteler ve kişi sayfalarımızla gelişigüzel duyuruları yapmaya çaba ediyoruz” dedi.

Irak coğrafyaya açılmaya gayret ediyoruz

Esenlik turizmi alanında uzak coğrafyaya açılmayı hedeflediklerini kaydeden Dirayetli, “Şehrimizde Gürcistan, Ermenistan, İran, Arap ülkeleri ara sıra Almanya, Hollanda kabil ülkelerden seyyar gelmeye başlamış durumda. Bunlarla birlikte kül andıran ve irak coğrafyaya açılmaya hız edeceğiz. Bu anlamda hem Hikmet Otama Hastanemiz farklı hastanelerimizin girdilerini açık artırma gayretindeyiz. Hem andıran illerden hem dahi irak illerden, Gün Doğusu ve Güneydoğu Küçük Asya koyulmak üzere değme yerden hastalarımız gelerek buradaki hizmetten istifade etmekteler” diye konuştu.

Tercih edilen hastaneyiz

Maçka Ömer Burhanoğlu Hikmet Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Fiziksel Tababet ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yiğitlik Özkaya, afiyet turizmi alanında vacip bitirme ve belgeleri yakın zamanda aldıklarını anlatım ederek, “110 yataklı vagon Fizik Tedavi ve Iyileştirme hastanesi olarak hastalara bakım vermekteyiz. Hastanemizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon tutmak üzere iki antet altında hastaları tedaviye alıyoruz. Hikmet Otama başlığı altında iveğen ve kronik ağrıya nöbet açan arka, bel, sorumluluk, ağrısı, eklem ağrıları, omuz problemi olan hastaları alanında eksper kişiler yoluyla hikmet tedavi hizmeti sunulmaktadır. Rehabilitasyon alanında ise hastanemizde hastalara daha mufassal sürekli ve kapsamlı bir otama programı uygulanmaktadır. Rehabilitasyon kavramını, doğuştan ya dahi bilahare ayrımsız hastalığa ya üstelik sakatlığa sınırlanmış kendisine fiziki ve işlevsel durumunda tahassüs olan hastaların mevcut fonksiyonel kapasitelerini tezyit etmek amaçlı makbul tedavilerin hepsi adına tanımlayabiliriz. Burada hastanemizde artık nörolojik rehabilitasyon dediğimiz alçalma sonrası damla nâkil hastalar, murdarilik yaralanması sonrası felç gelişen hastalar, Parkinson, Multip Skleroz kadar adale teşrih ve hareket sisteminde bozukluğu öğün açan nörolojik hastalıkların rehabilitasyonunu planlamaktayız. Mülhak kendisine ortopedik rehabilitasyon dediğimiz, spor yaralanmalarına sınırlı menüsküs, yeraltı rabıt, omuz tendon yırtıklarına mecbur rahatsızlıkların tedavilerini dahi planlamaktayız. Hastaların iyileştirme anlamında ihtiyaçlarını iri oranda karşılayan ayrımsız sayrılarevi olduğumuz üzere bölgede alanında yeğleme edilen tıpkısı şifahane namına tedaviye uygun hastalara hizmet vermekteyiz. Alelhusus Karadeniz Bölgesi ve Doğu Küçük Asya bölgesinden bir haddinden fazla hastamız otama gayeli tarafımıza başvuru yapmaktadır. Sağlık turizmi alanında mukteza bitirme ve belgeleri mümasil zamanda aldık. Bundan ahir süreçte yabancı hastalara üstelik keyif turizmi kapsamında hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Kaynak: Kalebet giriş

Share: