Kayseri’de Ramazan’da lokantalara zam yok

Kayseri’da Ramazan’da lokantalara bindirim yok

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir: “Bu boğuk süreçte Ramazan süresince bedel geçişi yapmayacağız”

KAYSERİ Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Ramazan’dahi esnafın vatandaşlar için 1 ay fedakarlık yapmasını istediklerini söyleyerek, “Bu sıkıntılı süreçte Ramazan boyunca eşit geçişi yapmayacağız” dedi.

Mevki namına el bire bir dönemden geçildiğini ve bu süreçte da esnafın fedakarlık yapması gerektiğini belirten Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Umumi Heyet Başkanı Altan Aydemir, “Öncelikle Ramazan Ayı’nın cümle İslam alemine hayırlara kurgu olmasını murat ediyorum. Bizler henüz başlangıçta açıklamalarda bulunmuştuk. Ramazan süresince bedel geçişi yapmadık. Lokantacılar ve pastacılar kendisine fiyatlarımıza bindirim yapmadık ve yapmayacağız bile. Biliyorsunuz ki mutluluk yerine haddinden fazla boğuk ve baskı tıpkısı süreçten geçiyoruz. Hem manevi olarak hem da esnafımızın 1 kamer fedakarlık yapmasını iştiyak ediyoruz. Zira Ramazan Kocaoğlan eli nimetli ayrımsız kamer ve herkesin üstelik manevi duygularının olduğu tıpkı ay olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun üzere de biz Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası esnafı olarak kıymet tarifemizi değiştirmedik Ramazan sonuna kadar” dedi.

“Ramazan’da fix yemek listesi uygulaması kaldırılmalı”

Başkan Aydemir, israfın ve zararın önüne geçilebilmesi amacıyla lokantalarda fix yemek listesi uygulamasının kaldırılması gerektiğini söyleyerek, “Üyelerimizden bile aynı arzumuz var, Ramazan iftar vakti menülerinde fix yemek listesi ya bile şişko kemirmek kadar çalışmalar yapılıyor. Biz bunun yapılmamasını irade ediyoruz. Zira hem israfı önlemiş oluruz bu şekilde hem bile yaşama tükettiği ürünün parasını ödesin. Hem esnafımız beis etmesin hem birlikte vatandaşımız Ramazan Ayı’nda işletmelerimizi sıkça mülakat etmiş olsun. Bunun için fix menü uygulamasını kaldırmalarını önemle temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Share: