Kastamonu Üniversitesi öğrencileri doğada dinlenme kampı yaptı

Kastamonu Üniversitesinin öğrencileri, Şenpazar ilçesinde natür kampı yaptı.

Üniversitenin Ormancılık ve Gusto Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğünce makbul “Gusto Kampı Projesi” kapsamında turizm fakültesi öğrencileri, herhangi bir ay bire bir ilçeye anbean, çerge kampı yapıp, yörenin gastronomisi, kültürel yapısı ve doğası karşı fikir sahibi oluyor.

İlk olarak geçtiğimiz kamer Azdavay ilçesinde dinlenme kampı işleyen öğrenciler, bu kamer bile Şenpazar ilçesinde bulunan Kızılcasu Tabiat Yetişek Merkezi ve Dinlenme Kampı Alanı’nda dinlenme kampı yaptı.

Çoğunluğu Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesinden 50 mektepli, çerge ve bungalov evlerde geceyi geçirdikten sonra 12 Kardeşler Anıtı, Ovacık yolu, Kızılcasu Şelalesi, Fabrikaderesi Şelalesi, Loç Vadisi Davranış Terası’nı gezdi.

Kendi yemeklerini özne öğrenciler, jale köfte yoğurup, akşam kamp ateşi etrafında şarkılar söyleyip halay çekti.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Bilgi Haberal, AA muhabirine, soğuk ve yağmura karşın bölgede 3 dolaşma kamp yaptıklarını söyledi.

Kastamonu’nun 19 ilçesinde üstelik sırayla kamp yapmayı planladıklarını belirten Haberal, şunları dile getirdi:

“Bu ayki etkinliğimizde gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden öğrencilerin ağırbaşlı olduğu benzeri grup var. çıktı kaliteli öğrencilerini aldık. Hem Kastamonu’yu hem dahi Şenpazar’ı tanıyorlar. Öğrencilere sahada öğretmeye çalışıyoruz. Hangi nebat yenir, hangisiyle neler yapılır anlattık. Söz Gelişi yalan topladık. Kendileri yıkıyorlar, kendileri yemeklerini hazırlıyorlar.”

Bölgenin çok özel ayrımsız yapısı olduğunu kaydeden Haberal, “Önce bölgeyi tanıttık. Bulunduğumuz toprak Dünya Dağları Milli Parkı. Burası masun alanlardan. Mili parkı, mahfazalı alanları anlattık. Kızılcasu Dinlenme Kampı Alanı’nın Dünya Dağları’ndaki değerini anlattık.” diyerek konuştu.

Şenpazar Şehremini Cem Çınar de Kızılcasu Dinlenme Kampı Alanı hakkında hikmet vererek “Bölgedeki bir nice yapı ve turizm noktasının yekpare ortasında. Burada mütezayit ayrımsız ziyaretçimiz bölgedeki birçok turizm lokasyonuna çağ ortamında gidip gelebilir. Turizm Fakültesi öğrencileri kamp yapıyor. Hem aş damı eğitimlerini geliştirdiler hem doğayı tanıdılar, hem dahi doğadan utangaç ve yenilebilir bitkileri topladılar. Kullanılmamış keşiflerde bulunarak burada dolaştılar.” ifadelerini kullandı.

Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Azerbaycanlı Vugar Musayev ise “16 kilometrelik tutum yaptık. Şelaleler gördük. Doğal meyveler topladık yedik, mantar hastalığı topladık. Hikmet Hocam bizi gezdiriyor, Kastamonu’nun tanınmayan yerlerini görüyoruz. Bizim üzere eğitici oluyor.” dedi.

Share: