Kastamonu’da 7 yaşında benzeri yavru sessizcesine girdiği camiyi ateşe verip kaçtı

Kastamonu İsmailbey Camiine salat eylemek amacıyla camiye mevrut 7 yaşındaki ecnebi uyruklu yavru, cemaatin camiden ayrılması üzerine elindeki kibriti yakarak karı bölümüne attı. Camideki kıyafetlerin tutuşmasıyla camide ateş çıktı.

BAZI YERLER HASAR GÖRDÜ

Olaydan yaklaşık 10 an bilahare camiye gelen cami imamı ve müezzin, yangını fark etti. İmam ve ezancı kovalarla yangına engelleme etti. Hararet sırasında tutuşan halı birlikte müezzin ve imam eliyle dışarıya çıkartıldı. Okkalı kötü cihetiyle caminin duvarları, eş bölümü methal kapısı ve bazı bölümler beis gördü.

“KIYAFETLERİ TUTUŞTURUP KAÇIYOR”

Yangının peşi sıra Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Vakıflar Mıntıka Müdürü Erdal Bulak camide incelemelerde bulundu. İncelemelerin peşi sıra açıklamalarda mevcut İsmailbey Camisi İmam Hatibi Abdullah Sıska, “Geçmiş akşam saat 16.50 sıralarında küçük aynı çocuk camiye geliyor. Almaç kayıtlarından görüldüğü kadarıyla tıpkısı özlük namaz kılıyor. O tam birlikte bala merdivenlerde oturuyor. Şahıs salat kılıp gidince bala, yerinden kalkıp kadınlar girişinde elinde makas kabilinden aynı şeyi yakıyor. Kadınların salat kılarken eşarp ve eteklerini koyduğu plastik ayrımsız komodin vardı. Onları tutuşturup yakıyor ve kaçıyor. Aradan 10 zaman sonra müezzin yâren camiye geliyor. Tezce yangına intihal ile engelleme ediyor. Aşıramento ile yangını söndürüyor. Müezzinin şipşak arkasından 2 an sonra ego geliyorum camiye. Anında dışarıdan cemaati üstelik çağırdım. Buradaki halıyı toplayıp üzerini kapatarak caminin dışarısına çıkarttık. Peşi Sıra polisi aradım. Polisler de geldi, incelemelerde bulundu. Yangını çıkaran çocuğu da bulmuşlar. Plastiğin verdiği esrar cihetiyle camimiz az buçuk dumandan etkilendi. 1 metrekare civarında bire bir halımız yandı. Allah’a kaba olsun adi bir hasar ile yangını atlatmış olduk” dedi.

Share: