KASTAMONU – Türkiye’den yordamlı öğreticiler Azerbaycan’da mesleksel eğitim bilimi verecek

Kastamonu Halk Sanatları Terbiye Merkezi Müdürlüğü’nde memur mahirane öğreticiler, Karabağ bölgesinde kurulan umum sanatları merkezinde mesleki terbiye yüklemek için Azerbaycan’a gidecek.

Azerbaycan’ın talebi doğrultusunda Ekincilik ve Orman Bakanlığınca yürütülen mesai kapsamında, sabık sene Karabağ bölgesinde halk sanatları eğitim bilimi merkezi kurulması için Kastamonu El Sanatları Yetişek Merkezi Müdürlüğü görevlendirildi.

Sağlanan imkanlarla Karabağ bölgesinde umum sanatları eğitim merkezi kuruldu.

“Ülkemizin ekin değerlerini Azerbaycan’a eğitimler eliyle taşımış olacağız”

Kastamonu Halk Sanatları Yetişek Merkezi Müdürü Eyvaz Acarca, AA muhabirine, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kavil kapsamında kurulan merkezdeki makine, tezgah üzere temas nev malzemenin Bakanlık eliyle karşılandığını söyledi.

Acarca, “Azerbaycan’dan mesleksel terbiye talebi geldi. Bakanlığımız koordinasyonunda önümüzdeki günlerde Azerbaycan’daki ahali sanatları terbiye merkezinde eğitim bilimi faaliyetlerine başlayacağız.” dedi.

Eğitim yöneltmek amacıyla 8 maharetli öğreticiyi görevlendirdiklerini dile getiren Acarca, merkezde ahşap oymacılığı, halı ve sergi nesiç, seramik ve fayans işlemeciliği ile Kastamonu taş basması tekniği kadar muhtelif mesleksel eğitimlerin verileceğini tabir etti.

“Tıpkısı budun iki devlet anlayışıyla Azerbaycan’a, devletimizin seçme alanda yardımı devam etmektedir. Direktörlük namına üzerimize sakıt görevi bundan sonra dahi sürdürmeye bitmeme edeceğiz.” diyen Acarca, Karabağ’bile verilecek eğitimlerin önemine değindi.

Acarca, “Bu eğitimlerle Azerbaycanlı kardeşlerimiz iz sahibi olacaklar. Başka taraftan ülkemizin kültür değerlerini Azerbaycan’a eğitimler vasıtasıyla taşımış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Müdürlükte 25 yıldır usta belletmen kendisine görev işleyen Emine Antrenör, Karabağ’daki umum sanatları merkezinin kurulmasında fariza aldığını belirterek, orada Kastamonu yöresine ilgilendiren taş basması başta tutmak için bir nice alanda mesleksel eğitim vereceklerini tabir etti.

Koç, Kastamonu ve ülkeyi Azerbaycan’birlikte temaşa edecek, oradaki kursiyerlere mesleksel yetişek verecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını kaydetti.

Share: