Kars’ta zelzele tatbikatı gerçeği aratmadı

Kars’ta deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

KARS – Tam Türkiye’da olduğu gibi Kars’ta dahi “Deprem Hatırat Çök-Harmoni-Tutun ve Boşaltma Tatbikatı” yapıldı.

AFAD Başkanlığı ve Kült İşleri Başkanlığı iş birliğinde, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat ve Din İşleri Başkanı Yüce Erbaş’ın 81 ile eşzamanlı planlı manevra, Müftü İlyas Sim Leyli Kız Kuran Kursu’nda, Vali/Şehremaneti Başbuğ Vekili Türker Bikes, İl Müftüsü Hamza Kortej, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AFAD ve Umke ekipleri, müftülük personeli ile kurs öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Müftü İlyas Sim Leyli Kız Kuran Kursu’nda gerçekleştirilen manevra, gerçeği aratmazken, öğrencilerin sirenlerin çalmasıyla gelişigüzel çök-nizam-tutun ve tahliyeyi tüm anlamıyla yapması kameralara yansıdı.

Tatbikat sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali/Belediye Komutan Vekili Türker Öksüz, “Zaman depren tatbikatı yaptık. Depremler ülkemizde dahi, dünyada da arada sırada etken olan kaçınılmaz afat. Bu afetlerden sığınmak, duygusal güvenliğini, servet güvenliğini sağlanması için serencam aşama önem taşıyor. Bizler hareket öncesi alacağımız tedbirlerle, depremlerin, afetlerin yıkmacı etkilerini sunu örgen indirebiliriz. Bunun için hem yetişek hem tatbikatlara büyük önem veriyoruz. Amacımız bağımlı afetlere dirençli dinç aynı sosyete sağlamak. Kıran meydana geldiğin bile buna direnç nail, afetin etkilerini giderilmiş edebilmiş, bire bir sosyete depremin tahripkâr etkilerini ortadan kaldıracaktır” dedi.

Gariban, “Bugün 18 Kuran Kursumuzda müftülüğümüze mecbur benzeri anda, aynı zamanda dahi İçişleri Bakanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın da katılımıyla 81 ilde eşzamanlı yerine bu tatbikatı gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.

Kars’ta eşzamanlı kendisine 18 Kuran kursunda planlı sarsıntı tatbikatında öğrencilerin olası durumlara amade oldukları görüldü. Kentte bu çeşit tatbikatların sık sık yapılacağı öğrenildi.

Share: