Yurtlardaki ücretsiz konaklamadan yararlanıp dinlence eden gençler Adıyaman turunda

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında 18-30 yaş arası çoluk çocuk için uygulamaya konulan ücretsiz konaklama imkanından faydalanan öğrenciler, Adıyaman’ı gezdi.

Yaz tatilini yolculuk ederek gitmek talip çoluk çocuk amacıyla 81 ilde seçilen KYK yurtlarındaki ücretsiz konaklama imkanı sargı görüyor.

Kendileri amacıyla hususi yerine hazırlanan Veysel Karani ile Savfan Yurdu’na mevrut ve burada işyar personel tarafından karşılanan çoluk çocuk, odalarına yerleşti.

Konaklama imkanından faydalanan gençlerden Yahya Yılmaz, AA muhabirine, Gaziantep’ten geldiğini söyledi.

Kentin tarihi ve turistik mekanlarını çalmak amacıyla geldiğini belirten Yılmayan, “5 günlük kaymak üzere geldim, burada arkadaşlarım üstelik var. Kendileriyle kenti gezeceğim. Buradan sonra birlikte bambaşka bire bir ile giderek, orayı aşinalık fırsatı bulacağım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu proje amacıyla teşekkür ederim.” dedi.

Gaziantep’ten gelen Aynur Türkmen da benzeri sonraki durağının üstelik yöre iller olacağını aktardı.

Emeği geçenlere teşekkürname fail Türkmen, “Çok memnun kaldım. Kentin tarihi yerlerini gezdim, yurtlarda ücretiz kalıyoruz, konaklamamız 3 günden 5 güne çıkarıldı. Buradan bilahare apayrı tıpkısı şehre gideceğim.” diye niteleyerek konuştu.

“Gençlerimizin kırıcı ilgisini görmekteyiz”

Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Fikret Batur da projenin öneminden bahsetti.

Öğrencileri yurtlarda mihman etmenin kendilerini de sevindirdiğini tamlayan Keleş, şunları kaydetti:

“Seyahat sever projesi kapsamında gençlerimizin ciddi ilgisini görmekteyiz. Onları burada zat evlerindeki gibi mihman ediyoruz. Bu kapsamda gençlerimize mümasil bağ ve hassasiyetle yaklaşıyoruz. Özellikle geldikleri şehirlerde evet dahi ilimizdeki tarihi turistik yerlerle ilişkin çok evire çevire bilgiler ve anılarla ayrılmalarına bozukluk olabilecek ocak sahipliği yapıyoruz.”

Share: