Karadeniz’den sarsıntı bölgesine yardımlar yedinci gününde birlikte devam etti

Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu’birlikte vatandaşlar, “asrın felaketi” adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin arkası sıra başlatılan arkalama kampanyalarına yedinci günde dahi desteğini sürdürdü.

Trabzon’da, Valilik koordinasyonunda Hamamizade İhsan Komutan Kültür Merkezi’nde oluşturulan Sarsıntı Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi ile Beşirli Çok Amaçlı Spor Kompleksi’ne ulaştırılan yardımlar zaman da devam etti.

Görevliler ve gönüllülerce tasnif edilerek Çıplak Mahallesi’ndeki Ihtişam Materyal Ofisine nakledilen malzemeler, depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda bölgelere iletiliyor.

Yomra Kaymakamlığı ve Belediyesi öncülüğünde üstelik vatandaşların desteğiyle çuvallanan 200 ton odun, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki depremzedelere gönderildi.

Ortahisar ilçesindeki 80. Sene Çok Programlı Rum Lisesi’nde kurulan fırında, depremzedelere gönderilmek için savsaklamak üretimi sürüyor. Öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle üretilen günlük 15 bin ekmek, bölgeye ulaştırılıyor.

Ortahisar Mesleki ve Ustalık Rum Lisesi’nde bile yine öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle depremzedeler üzere soba üretiliyor.

Kentten antrparantez gelgel kuruluş ve STK’lerden depremin önceki anından itibaren bölgeye gönderilen personel, açacak ve hisse senedi makinesi sayısı üstelik zaman bakımından 1648 personel, 208 miftah, 1 koordinasyon tırı ve 297 gelişim makinesine ulaştı.

Öte yandan hareket bölgelerine 218 insancasına yardım tırı ile 10 dahi kamyon iletildi.

Gümüşhane

Gümüşhane’da bile vatandaşların yardım kampanyasına destekleri sürüyor.

Torul ilçesine kapalı Kocadal köyünde toplanan odunlar, imece usulüyle kesilerek kamyonlarla hareket bölgesine gönderiliyor.

Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, Kahramanmaraş merkezli yer sarsıntısı dolayısıyla duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Torul’dahi odun seferberliği başlatıldığını tamlayan Ayaz, şöyle bitmeme etti:

“Günde 4-5 kamyon almak için gerekseme olan bölgelere irsal ediyoruz. Şu anda Namazgâh Vadisi’nde kalın kafalı vatandaşlarımız ellerindeki odunları getiriyor. Odunları çuvallara doldurup tırlara yüklüyoruz. Mazi 4 tırımız yola artık, hesabına ulaştı. Zaman de iki tırımız hazır. İnşallah bunları de Kahramanmaraş Elbistan’a yönlendiriyoruz.”

Ayaz, yardımların süreceğine dikkati çekerek, “Allah devletimize bozulma vermesin. Milletimizin başı esen olsun. Nazik ayrımsız kıyamet atlattık. Tığ var gücümüzle orada olamasak birlikte oradaki insanlarımıza elimden geleni yapıyoruz, yapmaya da bitmeme edeceğiz.” diye niteleyerek konuştu.

Kocadal Köyü Muhtarı Orhan Türker bile yer sarsıntısı bölgesine yardımları sürdüreceklerini kaydederek, “Köylerimizden odun topladık. Kesip kırdıktan sonraları araçlarımıza yüklüyoruz. Köylülerimizden Tanrı razı olsun.” dedi.

Giresun

Giresun Valiliğince, hareket bölgelerine 397 dil gıda kolisi, jeneratör, battaniye, yorgan, ısıtıcı, giysi, hijyen, yakacak, akarsu ve ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Yine Vilayet koordinesinde Malatya’bile iki bölgede 5 bin nefis aşevleri kurularak, depremzedelere 3 yol yunak aşındırmak hizmeti sunuluyor.

Giresun Şehit İsmail Mösyö El Eğitimi Merkezi marifetiyle sarsıntı bölgeleri üzere battaniye, argaç ve bertik yapım edilmeye başlandı.

Merkez Müdürü Salih Mufassal, AA muhabirine, “asrın felaketi” kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra çekicilik namına kendilerinin bile depremzedelere bindi üzere emek yürüttüklerini belirtti.

Etraflı, çevrimli öğreticiler vasıtasıyla günde 300 battaniye imalatı yapıldığını ve bunların deprem bölgelerine gönderildiğini aktardı.

Ordu

Ordu Sağlık Müdürlüğü eliyle hazırlanan merhem ve tıbbi malzemelerden oluşan ayrımsız kamyon zelzele bölgesine gönderildi.

Öte yandan TOBB Mesleki ve Beceri Küçük Asya Lisesi’nin uyuşturucu teknolojileri atölyesinde öğretmenler eliyle soba imalatına başlandı.

Şimdiye büyüklüğünde hazırlanan 50 soba, hareket bölgesine dayanmak için yetkililere konfirmasyon edildi.

Kentte, bazen ilçe belediyeleri tarafından hazırlanan odunlar dahi kamyonlara yüklenerek depremden etkilenen illere gönderiliyor.

Kumru ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Harun Konaş ile Şenel Çolak, zelzele bölgesine yardımda düşmek üzere birer büyükbaş hayvanı Kumru Belediyesine yardım etti.

Share: