Kale’de çiftçilere müteveccih bilgilendirme toplantısı yapıldı

Malatya’nın Kermen ilçesinde çiftçilere yönelik Tarım Sigortaları Havuzunca (TARSİM) brifing toplantısı gerçekleştirildi.

???????Kale Kaymakamlığı derinti salonunda düzenlenen programda konuşan TARSİM Malatya Kesim Müdürü Bülent Zelyurt, bitkisel ürün sigortası, şişman ve küçükbaş efsanevi sigortası, kümes hayvanları sigortası, akarsu ürünleri sigortası ve arıcılık sigortası için bilgi verdi.

Zelyurt, Tarım ve Orman Bakanlığının ekinci taşıt sistemine (ÇKS), kayıtlı olanların sigorta yaptırabildiğini belirterek, katıksız afetler dolayısıyla zirai ürünleri beis gören üreticilerin kayıplarını gitmek için sigorta yaptırmaları gerektiğini aktardı.

Çiftçi araç sistemlerine kayıtlı olan hayvanların yapılacak riziko değerlendirmesi sonucunda, sigortaya kabul edileceklerini anlatan Zelyurt, arıcılık anahtar sistemine (DINGIL) mukayyet olan ve plakalı kovanlarda meydana gelen zararların birlikte gine sigorta kapsamında olduğunu söyledi.

Toplantıya, Kermen İlçe Tarım ve Orman Müdür vekili Galebe Öncüler, Ekincilik Güven Kooperatif Müdürü İsmail Orion, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Share: