TBB KOMUTAN YARDIMCISI AMASRA’DA, SORMACA VE YARGILAMA AŞAMASINDA HERHANGI BIR ALANDA MEYDAN ALACAĞIZ

TÜRKİYE Barolar Birliği Başbuğ Yardımcısı Sibel Suçiçmez, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında 41 kişinin yaşamını yitirdiği grizu patlamasına ilgilendiren, ‘Barolar Birliği yerine, soruşturma ve anlık aşamasında gelişigüzel alanda kayran alacağız. Burada hareket kazalarının ve hareket cinayetlerinin önüne kesecek karar kararlarının çıkacağına inanıyoruz’ dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Gösteriş Müdürlüğü’ne ilgilendiren eroin ocağında 14 Teşrinievvel’de meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetti, 11 iştirakçi yaralandı. Faciayla ilişkin soruşturma sürerken Türkiye Barolar Birliği Başbuğ Yardımcısı Sibel Suiçmez ile Artvin, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Giresun, Kars, Kırıkkale, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ ve Zonguldak baro başkanları, Amasra Adliyesi’nde soruşturmanın başında olan Bartın Cumhuriyet Altını Başsavcısı Faruk Kaynak’ı ülfet etti. Suiçmez ve baro başkanları, Köken ile sormaca ile ilgilendiren görüştü. Adliye çıkışında açıklama işleyen Sibel Suiçmez, ‘Türkiye türe tarihinde Amasra’daki bu aksiyon katliamının, gelişim cinayetinin yetişkin benzeri dönüm süreci yaratacağına inanıyoruz. Türkiye’de vatandaşlarımız imdi adaletin gerçekleşeceğine inanmıyor, tamam bile bu noktada, yargının birlik sacayaklarına sakıt görevi vatandaşın bu duygusunu ortadan kaldıracak, etkin ayrımsız sormaca yürütülmesi, sormaca sonuçlarının da yargıya iletilmesi olacaktır. Bu anlamda bizler barolar ve baro başkanları namına, tabiatıyla soruşturma aşamasından yargılamanın sair süreçlerine yardım sunarak, katılan olacağız ve yapılması gerekenleri ısrarla söyleyeceğiz’ dedi.

Suiçmez aksiyon kazalarının ve cinayetlerinin önünü kesecek hüküm kararlarının çıkacağına inandıklarını rapor ederek, ‘Şunun bilinmesini istiyoruz kim; Türkiye’de imdi tek vatandaş savunmasız bırakılmayacaktır. Türkiye Barolar Birliği’nin ve 81 baromuzun bu konuda görüşü budur. Zımnında biz bugün burada sayın başsavcımızla ve Bartın baromuzla yaptığımız derinti ile soruşturmaya ilişik iletmiş bulunuyoruz. Eminim burada yapılacak bu sormaca hepimiz üzerimize yaptığımız noktada türe yerini bulacaktır. Burada bizler görmeyenin gözü, duymanın kulağı, konuşamayanın sesi olacağız. Eğer tıpkı yerlerde seslerini çıkartılmasını engel olacaklar vardıysa bilin kim Barolar Birliği bunlara ses ve ışık olacaktır. Barolar Birliği adına, anket ve enstantane aşamasında herhangi bir alanda vadi alacağız. Burada iş kazalarının ve gelişim cinayetlerinin önünü kesecek geçerlilik kararlarının çıkacağına inanıyoruz’ diye konuştu.

VALİLİKTEN 3 GÜNLÜK HARAM KARARI

Bu arada Bartın Valiliği, maden faciasıyla ilişkin eylemlere süzülmek amacıyla kente geldiği değerlendirilen kişilerin ferdî yahut dolgun tıpkısı şekilde araçlarla Amasra ilçesine girişleri 3 aktarılma süreyle yakalandı. Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi

’14 Ilk Teşrin Cuma haset saat 18.15 sıralarında ilimiz Amasra ilçesi Amasra Taşkömürü Azamet Müdürlüğü’ne ilişkin maden ocağında meydana mevrut eroin kazası ile ilgilendiren olarak ilimize ülke dışından değişik grupların gelerek değişik eylemlerde bulunabilecekleri bilgisi edinilmiştir. Bu bağlamda, mevzuat doğrultusunda; türlü gösteri ve etkinliklere gelmek üzere ilimize geldiği değerlendirilen şahısların, bireysel yahut şişko ayrımsız şekilde ayrı cinsten araçlarla Amasra ilçesi mülki sınırları içerisine girişleri, 22 Teşrinievvel haset saat 00.01’den 24 Ilk Teşrin haset saat 23.59’a büyüklüğünde 3 zaman süre ile yasaklanmıştır.?

Share: