Mektepli ve öğretmenler yaptıkları 48 adet seyyah tuvalet ve duşu afet bölgesine gönderdiler

Öğrenci ve öğretmenler yaptıkları 48 adet gezmen tuvalet ve duşu kıyamet bölgesine gönderdiler

AFYONKARAHİSAR Depremin ardından yaraların sarılması için harekete geçen Afyonkarahisar’daki ortaöğretim öğrencisi ve öğretmenler, facia bölgesine kabin tuvalet ve duş yapımına bitmeme ediyor.

Site merkezindeki Gazi Mesleksel ve Ustalık Anadolu Lisesi Donanım Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü mektepli ve öğretmenleri depremin çarçabuk peşi sıra Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ın yaptığı planlama ile afet bölgesi amacıyla seyyah tuvalet ve duş üretimine başlandı. Okulda geçmiş etapta üretilen 12’şer turist abdesthane ve duş bölgeye gönderilirken, bugün ise yeniden 12’şer sayı üretimi tamamlanan ürünler bölgeye gönderildi. Okulda toplamda 140 skor seyyar abdesthane ve duş üretilmesi planlanıyor. Üretim süreci ile ilişkin bilgi veren Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı Devir Şefi Bilal Yolal, üretimin Afyonkarahisar Valiliği himayesinde yapıldığını tabir etti.

“Sevkiyatlar birer tır olacak şekilde planlanıyor”

Yolal, öğretmen ve öğrencilerin kıyamet bölgesi amacıyla faaliyet merhumu gözetmeden canla başla çalıştıkları anlatım ederek, “Okulumuzda 5 öğretmen ve 10 öğrenci ile başlayan seyyah tuvalet ve duş yapımı devam ediyor. Üretimi yapılan 12 adet tuvalet ve duş erte (zaman) deprem bölgesine tırlara yüklenerek gönderilecek. Çalışmalarımız ayrımsız zamanda devam ediyor. Bölgeye 5 tırlık tıpkısı siparişimiz var. Bunların çalışmalarını 10 çevrim arayla sevkiyat olacak şekilde yapıyoruz. Birinci partide 12’şer adet abdesthane ve duş gönderdik, ikinci partide da gine tıpkısı sayıyı göndereceğiz. Sevkiyatlar birer tır olacak şekilde planlanıyor” dedi.

Üretimde fariza alan öğrencilerden Muhittin Akseki ise fahri olarak çalıştıklarını anlatım ederek, hareket bölgesinden mevrut olumlu haberlere da çok sevindiklerini anlatım etti.

Share: