İzmir’de bıçakla maktul kadının tutuklanan eşi bilgili karşısında

İzmir’in Ödemiş ilçesinde vücudunun türlü yerlerinden bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden Vasfiye Emekdar’ın vakfedilmiş eşinin yargılanmasına başlandı.

Ödemiş 2. Ciddi Ukubet Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Vedat Emekdar, Gürültülü ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Canip avukatları ve şevahit salonda hazır bulundu.

Kimlik tespitinin arkası sıra mevkuf sanık Vedat Emekdar savunmasında, eşinin ilçedeki tıpkı manavla gönül ilişkisi olduğundan şüphelendiğini söyledi.

Emekdar, “Görüngü haset eşim bilgisayar ile balkondaydı. Ben namına o manav ile beni aldatıp aldatmadığını sordum. O de bana ‘Sen görüntü görüyorsun.’ dedi ve yavaş hakaretlerde bulundu. Ego o anda yalnız paketlemek bıçağını aldığımı hatırlıyorum. Apayrı bir husus hatırlamıyorum. Bilahare vakit kaybetmeden yerde hareketsiz yattığını gördüm. Ben de çakıyla bileğimi keserek yaralandım. Zat umum yazımla olayla ilgilendiren yerine cinayet ile ilgilendiren pusula yazdım. Daha sonra komşum olan polisin geldiğini biliyorum.” diyerek konuştu.

Eşiyle ilişkisi olduğunu sav ettiği manavın telefon kayıtlarının ve yaşadıkları apartmanın azrail kayıtlarının incelenmesini isteyen sanık, “Olaydan büyük nedamet duyuyorum.” dedi.

“Babamdan şikayetçiyim”

Vasfiye Emekdar’ın kızı Emel Beyinli görüngü günü 17.30 civarında annesiyle görüştüğünü ve bire bir uygunsuzluk hissetmediğini söyleyerek, “Annem babama çok gani bire bir şekilde bakıyordu. Babamdan şikayetçiyim.” dedi.

Öldürülen kadının ablası Firdevs Bozkaya ise ifadesinde, eniştesinin ara sıra takıntıları olduğunu anlatım ederek, “Fenomen günü şüphelenerek eve gittik ama kapıyı arkadan kilitlemişti. İçeriye binadaki komşumuz aracılığı ile girdiğimizde ise kardeşim yerde cansız yatıyordu. Şikayetçiyim.” diye niteleyerek konuştu.

Vasfiye Emekdar’ın yeğeni tanık Meltem Mahsul ise şunları kaydetti:

“Vedat Emekdar ruhsal ilaçlar değil hemen dara kaybı ve uykusuzlukla ilişkin ilaçlar kullanıyordu. Görüngü günü teyzemi aradığımda telefona Vedat Emekdar çıktı ve teyzemin çok dip benzeri uykuda olduğunu söyledi. Tığ bile olaydan şüphelenerek teyzemin evine gittiğimizde olayın ayrımlı olduğunu öğrendik. Vedat Emekdar’dan şikayetçiyim.”

Duruşma heyeti, Vedat Emekdar’ın tutukluluğunun devamına değişmeyen vererek duruşmayı erteledi.

Vasfiye Emekdar’ın avukatı Nuran Bezci Artagan duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, mevkuf sanığın soğukkanlı bire bir şekilde cinayeti işlediğini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Dosyada Vedat Emekdar’ın cezai ehliyetinin bulunmadığı, olayın tıpkısı müdrike aynı çaba, ayrımsız panik ile gerçekleştirilmesi iddia edilmesine karşın zaman tığ duruşmada gördük kim sonuç etap soğukkanlı tıpkısı şekilde bu kıya kenarlı. Olaydan önce cinayeti çalışmak için bütün hazırlıklar doğru ve sonuçta da Vasfiye’yi 67 yerinden bıçaklayarak olay yerinde öldürmüştür. Tığ bu nedenle cezai ehliyetinin bulunmadığı yönündeki iddiayı banko akseptans etmiyoruz. Eylemin tasarlanarak, canice işlendiğini düşünüyoruz. Bu konuda dahi mahkemeye zaruri itirazlarımızı, beyanlarımızı bildirdik. Davanın sonuna büyüklüğünde takipçisi olacağız. Tıpkısı dahaki celsede, olaya uzaklık getireceğine inandığımız ve listesini sunduğumuz şahitler dahi dinlenecek. bu arada İstanbul Adli Tıp kurumundan sanığın cezai ehliyeti ile ilgili ayrıca tabir üstelik alınacak.”

Murafaa sırasında ev yakınları dahi ellerinde foto ve pankartlarla adliye dışında bekleyerek, davanın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Görüngü

Ödemiş ilçesinde 26 Şubat 2022’bile polis ve keyif ekipleri ihbar üzerine çiftin Süleyman Demirel Mahallesi’nde yaşadığı eve gitmiş, Vasfiye Emekdar’ın bıçaklanarak hayatını kaybettiğini, eşi Vedat Emekdar’ın bıçakla intihara girişim ettiğini belirlemişti.

Gözaltına alınan Vedat Emekdar, emniyetteki işlemlerinin arkası sıra gönderme edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

Sanığın cezai ehliyetinin olmadığına dayalı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi vasıtasıyla anlatım hazırlanmıştı.

Share: