İSTANBUL-KADIKÖY’DE ÇIKMAZ HAYVANLARI İÇİN GÖSTERI

KADIKÖY’da hayvana ivinti ve barınakların durumuna aksülamel gösteren hayvanseverler eylem gerçekleştirdi.

Kadıköy Meydanı’nda saat 15.30 sıralarında aynı araya mevrut hayvanseverler, hayvana sürat ve barınaklardaki koşullarla ilgilli eylem gerçekleştirdi. Türlü STK temsilcileri da eyleme katılarak konuşmalar yaptı. Barınakların yalnızca eğreti bakım hizmeti vermesi gerektiğini tabir fail aktivist edip Zülal Kalkandelen, “Bugün burada olmamızın amacı çıkmaz köpeklerine karşı aynı süredir başlatılan operasyona cebin geçmek ve sokak hayvanlarının dahi dirim hakkı olduğunu vurgulamak. Hayvan bakım evleri geçicidir. Yani nedir? Sökel, engelli yahut rehabilite edilmesi gereken zooloji içindir. Konya’daki, Mamak’taki bir nice yerdeki, Adana’daki barınaklarda olanlar münferit hâller değildir. Hangi yazık ki doğrusu yıllarca tanıdık, yıllardır tanıdık dizgesel tıpkısı şiddetin örnekleridir. Bunların sona ermesi için barınaklara kameralar takılması, 24 saat gözlenmesi ve gönüllülerin diledikleri antlaşma buralara hemen girebilmeleri lazım”dedi.

Köpeğiyle eyleme katılan Sürmeli Olmuş Ağır, “Önceliğimiz Konya’daki kırım, sunu önemlisi bu, Çıkmaz hayvanlarının sahipsiz olmadığını, bizlerin olduğunu, bizim üzere milyonların olduğunu dile lütfetmek için ve bunu afişe etmek üzere buradayız. Banko hayvan katliamlarına karşıyız. Bizim için fert büyük. İnsan evet dahi hayvan diye niteleyerek ayırmıyoruz. Benim için bu köpek bile yavru 20 yaşındaki oğlum da yavru. İkisi üstelik benim çocuğum yani, insanlar keşke bunu kavrayabilseler. Dediğim gibi biz hayvanlar üzere buradayız. Çıkmaz hayvanları basit iyesiz değil. Milyonlarca köpeğe bakıyoruz” diye konuştu.

Hilal Dedebey ise “Onların sesi olmaya geldik. Onların yanındayız. Rastgele devir yanındayız. Herkesin da yanlarında olmasını istiyoruz. Özellikle uray başkanlarının barınakları düzenlemesi, orada fahri insanların çalışmasını istiyoruz. Fahri insanların birlikte barınaklara alınmasını istiyoruz. Bizlere engelsiz olsun, bizler bile görelim hayvanların lacerem olduğunu, hangi şartlarda yaşadıklarını görelim. Benzeri dahi bu hayvanlar kısırlaştırılsın, çoğalmasın bu hayvanat. Mukteza caydırıcı cezalar verilsin. Birçok molekül istiyoruz sesimizi duyurmak için buradayız. Lütfen bizim sesimizi duyun, müzaheret edin” dedi.

Tartışmalara bahis olan Konya’daki barınağın görüntülerini yayınlayan Sevecenlik-Der başkanı Hayrettin Bulan, “Ahiret Yolculuğu kampındaki o 4 bin 500 canın, tıpkı deri aynı mızrap kalmış olduğunu, açlıktan birbirlerini yediğini, orada hiçbir görevli olmadan birbirlerini yiyerek hayatta kaldığını ego gördüm ve bibi travmasını, psikoloji ruhsal çöküntüsünü yaşıyorum. Konya’üstelik kanunlar açık açık ihlal edildi, küpeli hayvanlar toplatıldı ve orada canlarımız yeterince korunamadı. Orada çok nazik katliamlar oldu, bunları açıklamak amacıyla bu mitinge geldim. Ne olursunuz, hayvanları mahallelerden parklardan alıp kıyıp üstelik barınaklara kapatmayalım, bu canları sevelim, keskin davranmayalım, çocuklarımız birlikte biberli davranmasın. Biz hem insanın hem hayvanların tıpkısı arada yaşamasını istiyoruz. Binlerce sene beraber yaşadık” dedi.

Share: