Kurusıkı tabancayı tadilatla gerçeğe çevirdiler

Blöf tabancayı tadilatla gerçeğe çevirdiler

Kayseri’de kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı

KAYSERİ Kayseri’de polis ekipleri vasıtasıyla 3 kamer süren çalışmalar sonucunda kurusıkı tabancayı tadilat yaparak, ateşli silaha döndüren ve satan şahıslara müteveccih şafak operasyonu düzenlenirken, suça müdahil 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Inanma Müdürlüğü Kaçakçılık ve Birleştirme Suçlarla Uğraş Şube Müdürlüğü Tevhit Suçlar Kesim Amirliği’nin 3 aylık faaliyet neticesinde kentte kurusıkı tabancaların namlularında yaptıkları tadilat ile bu tabancaları ‘6136’ basit kanun çerçevesinde haram nitelikteki ateşin silahlara dönüştürerek, satışını yaptıkları tespit edilen şahıslara müteveccih şafak operasyonu düzenlendi. Ekipler eliyle yapılan operasyonda; 6 sayı ruhsatsız tabanca, 5 skor şarjör, 16 skor fişek, 7 skor patlayıcı konu ve 2 skor tüfek ile 1 sayı fişeği, 1 sayı blöf tabanca ve 4 adet fişeği ile 7 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ekipler, vasıtasıyla ameliyat çerçevesinde yakalan ve aralarında hırsızlık ile esrar yön kullanmaktan aranmakta olan 1 şahsında bulunduğu 3 berbat yakalandı.

Share: