Icra Vekili Çavuşoğlu: Destekleriniz bize kırıcı verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Katar’ın başkenti Doha’da Arz Bir Iki Ümranlı Ülkeler 5. Konferansı’na katıldı. Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra mevrut destekler amacıyla teşekkürname ederek, “Içtenlikle uluslararası dayanışma içimizi ısıtıyor ve bize tehlikeli veriyor” dedi.

Vekil Çavuşoğlu, Doha’da Yer Bir Iki Kaslı Ülkeler 5. Konferansı’nda katılımcılara seslenme etti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu derin tıpkısı çeki zarfında olduğunu belirterek, “6 Şubat’ta Türkiye’nin güneydoğusunda iki hareket meydana geldi, ulusumuz bugün koyu çeki içinde. Ancak, candan arsıulusal el birliği kalbimizi ısıtıyor ve bize bunaltıcı veriyor. Sunu az ümranlı ülkeler sunu sakil günlerde destek ve el birliği sunan önceki ülkeler arasındaydı. Bu yardım elinin, gâh durumlarda, mefret tıpkısı fedakarlık olduğunu biliyoruz. Türk ulusu bunu asla unutmayacak. Depremlerden bilahare dayanışmanız, bire bir nöbet elan kalplerde arz ümranlı ve cömert olduğunuzu gösterdi. Türkiye’deki kardeşleriniz sizlere teşekkür ediyor” dedi.

“ARZ BIR IKI GELİŞMİŞ ÜLKELERİ DESTEKLEMELİYİZ”Bakan Çavuşoğlu, genişlik bir iki kaslı ülkelerin desteklenmesinin ortak aynı baskı olması gerektiğini vurgulayarak, “Doha’daki bu buluşmamız, uluslararası sistemin dönüşümlerden geçtiği ayrımsız dönemde gerçekleşiyor. En birkaç kaslı ülkeler bu zümre gelişmeler karşısında yeryüzü savunmasız olanlardır. Savunmasız ulusların kalkınmasını ve ilerlemesini yetiştirmek bizim eş sorumluluğumuzdur. Türkiye, en beş altı mütekâmil ülkelerin teferruatlı süredir devam eden ve güvenilir benzeri ortağı adına elinden gelenin yer iyisini yapıyor ve kararlılığını sürdürüyor” diye konuştu.”21. YÜZYILDA AÇLIĞIN BİTMEMESİ BİR UTANÇTIR”

Nazır Çavuşoğlu, 21. yüzyılda dahi açlığın devam ettiğini, bunun sona ermemesinin bir perde olduğunun altını çizerek, “Sunu az gelişmiş ülkeleri geride bırakamayız, elan çok tehirsiz harekete geçmeliyiz. Birincisi gıda güvenliği. 21. yüzyılda açlığın bitmemesi benzeri utançtır. Toptan konuşu ve finansal sistemde ıslahat yapılmalıdır. Sunma bir iki mütekâmil ülkeler, sebep olmamalarına karşın abuhava değişikliğinden yer haddinden fazla etkilenen ülkelerdir. İklim değişikliğiyle savaşım etmenin yollarını bulmalıyız” dedi.

Share: