Bakan Çavuşoğlu: Destekleriniz bize korkulu verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Katar’ın başkenti Doha’da Genişlik Birkaç Mütekâmil Ülkeler 5. Konferansı’na katıldı. Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gelen destekler amacıyla teşekkür ederek, “Içtenlikle uluslararası dayanışma içimizi ısıtıyor ve bize vahim veriyor” dedi.

Vekil Çavuşoğlu, Doha’da En Az Gelişmiş Ülkeler 5. Konferansı’nda katılımcılara seslenme etti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu koyu bire bir çeki içre olduğunu belirterek, “6 Şubat’ta Türkiye’nin güneydoğusunda iki sarsıntı meydana geldi, ulusumuz zaman koyu üzüntü içinde. Ancak, ilgiyle uluslararası tesanüt kalbimizi ısıtıyor ve bize tehlikeli veriyor. Yer az kaslı ülkeler arz şüpheli günlerde bindi ve el birliği sunan geçmiş ülkeler arasındaydı. Bu arkalama elinin, bazı durumlarda, mehabetli benzeri fedakarlık olduğunu biliyoruz. Türk ulusu bunu asla unutmayacak. Depremlerden sonradan dayanışmanız, bir nöbet elan kalplerde yeryüzü gelişmiş ve ahi olduğunuzu gösterdi. Türkiye’deki kardeşleriniz sizlere teşekkür ediyor” dedi.

“EN BEŞ ALTI GELİŞMİŞ ÜLKELERİ DESTEKLEMELİYİZ”Vekil Çavuşoğlu, en birkaç gelişmiş ülkelerin desteklenmesinin kuma benzeri ağırbaşlılık olması gerektiğini vurgulayarak, “Doha’daki bu buluşmamız, arsıulusal sistemin dönüşümlerden geçtiği benzeri dönemde gerçekleşiyor. Sunu birkaç kaslı ülkeler bu soy gelişmeler karşısında arz savunmasız olanlardır. Savunmasız ulusların kalkınmasını ve ilerlemesini desteklemek bizim kuma sorumluluğumuzdur. Türkiye, yeryüzü beş altı gelişmiş ülkelerin tafsilatlı süredir devam eden ve emin tıpkı ortağı namına elinden gelenin arz iyisini yapıyor ve kararlılığını sürdürüyor” diye konuştu.”21. YÜZYILDA AÇLIĞIN BİTMEMESİ BİR UTANÇTIR”

Nazır Çavuşoğlu, 21. yüzyılda dahi açlığın bitmeme ettiğini, bunun sona ermemesinin bire bir perde olduğunun altını çizerek, “Genişlik bir iki gelişmiş ülkeleri geride bırakamayız, elan çok tehirsiz harekete geçmeliyiz. Birincisi gıda güvenliği. 21. yüzyılda açlığın bitmemesi tıpkısı utançtır. Küresel ekonomik ve finansal sistemde düzelti yapılmalıdır. Arz az mütekâmil ülkeler, faktör olmamalarına rağmen iklim değişikliğinden sunu haddinden fazla etkilenen ülkelerdir. İklim değişikliğiyle savaş etmenin yollarını bulmalıyız” dedi.

Share: